Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Liannes vakantieblog: dag 1 aan boord van MPS de Zonnebloem

Liannes vakantieblog (1) - Wakker worden aan boord

28-06-2016
Gastblogger Lianne (37) is deze week met haar opa (89) op vakantie, aan boord van MPS de Zonnebloem. Vanochtend werden ze voor de eerste keer wakker aan boord: een bijzonder moment…


“Wakker worden in een hut en dan uit het raam de wereld aan je voorbij zien trekken, omdat het hotel al op het water vaart. Zo was het vanmorgen: rond vijven, terwijl de meeste gasten nog lekker op één oor lagen, verliet MPS de Zonnebloem Wijk bij Duurstede.

Zonsondergang vanaf MPS de Zonnebloem

Op dit moment koersen we over het Markermeer, richting Hoorn. Opa zit voorin de salon, nu al zijn favoriete plekje. Je kunt er door enorme ramen zowel vooruit als opzij kijken en je hebt veel zicht op de watervlakte en op andere schepen. En er is veel te zien. Tijdens het stuk over het Amsterdam-Rijnkanaal zei opa: ‘Wat een verschillende constructies van al die bruggen waar we onderdoor zijn gevaren. Zeker wel 20. En er is geen enkele gelijk.’

Nederland is mooi vanaf het water! Dit kolossale schip is zo stabiel, dat je bijna niet merkt dat je vaart. Terwijl je toch een behoorlijke afstand aflegt. Ondertussen hebben we ontbeten in de buurt van Nieuwegein, koffie gedronken tijdens het schutten in de Oranjesluis en lunchen we straks met zicht op Volendam. 

Lekker eten hoort bij vakantie. Hier aan boord is het meer dan lekker, en tot in de puntjes verzorgd. Opa geniet met volle teugen. ‘Als ik dit de hele week moet volhouden, krijg ik er wel een paar kilootjes bij!’ zei hij net. De verzorging is uitstekend, een hotel waardig. En de hartelijkheid en warmte van al het vrijwillige personeel dat zich deze week inzet, is indrukwekkend. Iedereen heeft tijd voor een praatje, een grapje of gewoon een glimlach.

Voor vanmiddag hebben we ons ingeschreven voor een stadswandeling in Hoorn. Ik ben daar nog nooit geweest en opa ook niet. Leuk! De indrukken uit het ‘boordjournaal’ dat vanmorgen bij de receptie lag, geven een mooi beeld: het waren Hoornse schippers die naam gaven aan het uiterste puntje van Chili: Kaap Hoorn. Ik ben benieuwd wat we tegenkomen. Wordt vervolgd!”


Liannes vakantieblog: dag 1 aan boord van MPS de Zonnebloem

Lianne

Lianne

Samen met haar opa vaart Lianne een week mee met hotelschip MPS de Zonnebloem. In haar blogs vertelt ze over de belevenissen tijdens hun vakantie.