Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Waterski

"Je bent zo beperkt als je jezelf voelt"

08-05-2018

Het gaat fysiek dan wel minder met me, ik vind het nog steeds fijn om nieuwe dingen te ontdekken en te ondernemen. Van een avondje borrelen met vrienden tot een stukje fietsen of een bezoek aan het theater, ik doe het allemaal.

Helaas zijn niet alle evenementen, gebouwen en attracties even goed toegankelijk en moet je soms ver reizen naar een geschikte locatie. Het zou de zoektocht al makkelijker maken als organisaties op hun website aangeven of hun locatie toegankelijk is voor rolstoelers. Gelukkig zijn er altijd veel mensen die je willen helpen. Dat heb ik de afgelopen tijd mogen ervaren toen ik verschillende leuke –aangepaste- uitjes ondernam!

Indoor karten

Gelukkig organiseren locaties ook aangepaste evenementen. Zo ging ik naar Hezemans indoor karting in Eindhoven voor de handidag. Een dag speciaal voor mensen met een beperking. Bij mijn reservering geef ik aan welke aanpassingen ik nodig heb. Het staat nog niet op de website van de kartbaan, maar er zijn dus aangepaste karts en zelfs duokarts beschikbaar!

Extra handen

Het is goed om te zien dat medewerkers iedereen in en uit de karts helpen. Het is meteen duidelijk hoeveel verschil een paar extra handen maken. Alles gaat dan net wat makkelijker. Helaas is die extra ondersteuning niet bij iedere vrijetijdslocatie aanwezig. Neem dus gewoon zelf twee helpende handen mee in de vorm van een begeleider. Voor het geval dát en het is nog gezellig ook. Als ik in de kart zit, verbaast het me hoe zwaar het sturen gaat en het racen over de baan is echt een hele leuke ervaring.

Karten

Waterskiën

Ook de handidag van Waterski Vereniging WSV Maurik in Gelderland laat ik niet zomaar voorbijgaan. Ieder jaar organiseert de vereniging een dag waarop iedereen met een beperking kennis kan maken met de sport. Wouw, een grensverleggende activiteit is opeens mogelijk door begeleiders die helpen, maar zeker niet betuttelen!

Overwinning

Ik ‘lig’ in het water. Of eigenlijk zit ik in het water op mijn zitski. Het water is fris, maar koud heb ik het gelukkig niet, want ik heb een wetsuit aan. Een van de begeleiders houdt me overeind en reikt me het handvat aan van het touw dat aan de motorboot is verbonden. “Houd je voeten naar boven”, zegt hij. “Ben je klaar?” Ik knik, hoor de motor van de boot brommen en voor ik het weet, trekt het touw zich strak. ‘Bam’, een harde klap gaat door heel mijn armen. Ik spreek mezelf moed in: “Je kunt het, kom op, hou vast, naar boven kijken”, zeg ik tegen mezelf. Terwijl ik achter de boot stuiter, verschijnt een grote glimlach op mijn gezicht. Wat een heerlijke overwinning op mezelf!

Zeilen

Over heel Nederland verspreid vind je de organisatie Sailability. Hier kun je leren zeilen. Als dit je goed bevalt, kun je meegaan op een Sailwise-vakantie. Ik bezoek hun locatie in de Loosdrechtse Plassen: het Robinson Crusoe-eiland. Ik kan er verschillende zeilboten uitproberen en maak zelfs een heerlijke kanotocht.

Vliegen boven het water

Bij het uitproberen van de catamaran lukt het me om even in een trapeze aan de boot te hangen. Heerlijk om de wind langs je oren te horen suizen, terwijl je boven de zee hangt. Je kunt ook nog mee met een van de twee grote zeilboten.

Blogger Ank hangt boven het water aan de trapeze van de zeilboot

Ook al gaat het minder, ik blijf dit soort uitjes ondernemen. Zo merk ik namelijk dat er nog een heleboel mogelijk is!

Ank van Ganzewinkel

Ank van Ganzewinkel (35) heeft een vrij zeldzame progressieve spierziekte, waardoor ze problemen heeft met haar balans. Ook haar energielevel laat behoorlijk te wensen over. Maar ondanks deze lichamelijke beperkingen gaat Ank niet bij de pakken neer zitten. Ze trekt er regelmatig op uit. Via deze blogs neemt zij de lezer mee in haar wereld.