Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Er kan zoveel meer met Anne Marie

Anne-Marie Fokkens beleeft safari vanuit de rolstoel

06-05-2015

Hoe is het om een lichamelijke beperking te hebben? Bekende Nederlanders gaan op zoek naar het antwoord op die vraag in de nieuwe serie ‘Er kan zoveel meer’ op Omroep Brabant. In de eerste aflevering: presentatrice Anne-Marie Fokkens. Zij nam een dag de handicap over van Lia uit Gilze.

In de achtdelige serie ‘Er kan zoveel meer’ worden BN’ers een dag gekoppeld aan iemand met een lichamelijke beperking. Wat ze niet weten is dat zij die dag dezelfde handicap aangemeten krijgen. Zo ervaren ze hoe het is om een dagje uit te beleven vanuit een rolstoel.

Beekse Bergen 

In de eerste aflevering – op 10 mei – staat het verhaal van Lia van Kuijk-Gosens uit Gilze centraal. Zij kwam een aantal jaar geleden in een rolstoel terecht, mede door de ziekte MS. Met de Zonnebloem kan ze eropuit, met leeftijdsgenoten uit de buurt. “Gek genoeg geniet ik nu nog meer van een dagje weg dan voordat ik ziek werd”, vertelt ze. “Ik beleef het intenser. Bovendien betekent het veel voor me, dat ik dit nog kan. Met de hulp van Zonnebloemvrijwilligers.” 

Anne-Marie Fokkens, presentatrice bij Omroep Brabant, wordt aan Lia gekoppeld tijdens een uitje naar Safaripark Beekse Bergen. Ze gaat de uitdaging aan en neemt net als Lia plaats in een elektrische rolstoel. “In het begin deed ik er nog wat lacherig over, maar na een tijd merk je hoe vermoeiend het is. Aan het eind van de aflevering mocht ik weer uit de rolstoel, maar Lia nam haar handicap mee naar huis. Ik heb veel respect voor haar gekregen. Wat een sterke vrouw.” 

Vrijwilligsters Annelies en Corry 

De twee beleven samen een mooie dag in het park, met als afsluiting een privésafari. Ze krijgen begeleiding van Zonnebloemvrijwilligsters Annelies Hamels en Corry Bakermans, die ervoor zorgen dat ze niets tekort komen. Annelies werd gekoppeld aan Anne-Marie. Anne-Marie: “Zij is echt een topper. Ik heb nu gezien dat deze mensen echt de tijd nemen voor je, heel lief zijn en goed luisteren. Ze was er samen met Corry echt voor mij en Lia. Daar heb ik enorm veel respect voor.” 

Uitzending gemist? 

Bekijk de uitzending terug via Kijk.