Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

‘Er kan zoveel meer’ op het Zonnebloemschip

13-05-2015

Bep Dingemans beleefde dit voorjaar een mooie vakantie op het aangepaste vakantieschip van de Zonnebloem. Het was deze keer een extra bijzondere reis: zanger René Schuurmans liep een dag mee, om te ervaren hoe het is om net als Bep een lichamelijke beperking te hebben.

Bep heeft de ziekte MS en is afhankelijk van een elektrische rolstoel. Samen met haar zus Tineke viert ze een week vakantie op MPS de Zonnebloem. “Tineke is mijn mantelzorger, ze doet alles voor me”, vertelt Bep. “Op deze reis kunnen we samen ontspannen, dankzij de hulp van alle vrijwilligers die meegaan.” 

Vergelijkbare handicap 

Hoe belangrijk het werk van de Zonnebloem is, ervoer ook de Brabantse zanger René Schuurmans aan den lijve. Voor het tv-programma ‘Er kan zoveel meer’ liep hij een dag met Bep en Tineke mee. Daarbij ging hij een mooie uitdaging aan: hij kreeg voor een dag een vergelijkbare handicap aangemeten als Bep heeft. Hij droeg urenlang een verzwaringspak en mocht plaatsnemen in een elektrische rolstoel. “Het leek me heel interessant om te zien hoe dat is.” 

Genieten 

Samen beleefden ze een mooie dag Antwerpen vanuit de rolstoel. “Jullie zijn twee heel gezellige Brabantse meiden”, aldus René. “Maar wel met een heftig verhaal. Als je ouder wordt, houd je er rekening mee dat je lichamelijk achteruit gaat. Maar op je veertigste al, als je nog midden in het leven staat, dat is anders. Van jullie heb ik geleerd dat we in het dagelijks leven veel te veel bezig zijn met dingen die eigenlijk niet belangrijk zijn. We leiden een vluchtig leven en ik denk dat ik voortaan bewuster van veel dingen zal genieten.” 

Uitzending gemist? 

Bekijk de aflevering terug via Kijk.