Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Er kan zoveel meer met Xandra Brood

Xandra Brood een dagje op vakantie met de Zonnebloem

23-06-2015
Dit voorjaar haakte Xandra Brood een dagje aan bij een Zonnebloemvakantie in het Limburgse Mechelen. Daar ontmoette ze Riet Buijzer, die kampt met verschillende beperkingen. Het wordt een bijzondere ontmoeting.

In tv-programma ‘Er kan zoveel meer’ ervaart een BN’er hoe het is om een lichamelijke beperking te hebben. Zo ook Xandra Brood, die een mooie dag beleefde met Riet Buizert. Riet heeft onder meer rug- en hartklachten en is astmatisch. Hierdoor is het voor haar lastig om de deur uit te gaan, zelfs voor een boodschap. Op vakantie gaan kan dan ook alleen met de Zonnebloem. 

Onder de indruk

Xandra sloot een dagje aan tijdens de vakantie van Riet. Een speciaal pak simuleerde een lichamelijke beperking. “Ik was meteen onder de indruk van Riets verhaal”, aldus Xandra. “Ontroerend. En verbazingwekkend, want ze is een heel gezellige vrouw. Wij hadden meteen een klik en hebben de hele dag gekletst over van alles.”

Ontspanning

Riet: “Door mijn handicap voel ik me soms best eenzaam. Ik kan zelf de deur moeilijk uit en dan word je snel somber. De muren kunnen immers niet praten. Deze vakantie met de Zonnebloem is voor mij dan ook echt ontspanning. Hier word je overal heen gereden door de vrijwilliger. En, je hoeft ze niets uit te leggen.”

Uitzending gemist?

Bekijk hem terug via Kijk