Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Intens gelukkig met alle hulpmiddelen

"Intens gelukkig"

22-09-2015

Marit Dohmen heeft het goed voor elkaar. Ze heeft een leuke baan, een lieve man een fijne hulphond. Haar beperking houdt haar niet tegen intens gelukkig te zijn. Haar verhaal - en vele andere inspirerende verhalen - lees je in de volgende Beleef! , ons tijdschrift voor mensen met een lichamelijke beperking.

Marit Dohmen heeft bij een ongeval een hoge dwarslaesie opgelopen en gebruikt een elektrische rolstoel. Al vijftien jaar werkt ze als coördinator kwaliteit, arbo- en milieuzaken bij een bouwbedrijf. Haar hulphond neemt ze mee naar het werk.

"Binnenkort krijg ik een armondersteuning die het volledige gewicht van mijn arm overneemt. Er bestaat ook een variant voor op een rolstoel, maar zo’n armsteun heb ik nog niet nodig, en mooi vind ik het ding ook niet. Ik schrijf met een spraakherkenningsprogramma dat gesproken taal omzet in geschreven woorden. Achteraf moet ik vaak een en ander corrigeren, vooral als ik te snel heb ingesproken. Ik zou met de microfoon van mijn spraakherkenningsapparatuur ook graag willen telefoneren en ben aan het uitzoeken of dat mogelijk is. 

Mijn hulphond King gaat mee naar kantoor, daar helpt hij me vooral goed als ik iets laat vallen. Ik laat hem echter geen deuren openen, want dan beschadigt hij de lak met zijn nagels. Maar als ik bijvoorbeeld een pen laat vallen, kan hij die oppakken. Bij de toiletgang en het opruimen van paperassen krijg ik hulp van een medewerker die ik inhuur met mijn pgb. Ik vind het wel zo prettig dat ik collega’s daarmee niet hoef te belasten.”

Meer informatie?

Marit houdt zelf een website bij over alles wat zij meemaakt en de hulpmiddelen en instanties waar ze een beroep op doet. Daarnaast informeren de volgende website je over de mogelijkheden als het gaat om werken met een lichamelijke beperking:

- www.weethoehetzit.nl - een initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid - is bedoeld voor mensen met een lichamelijke handicap die wel aan het werk willen. Je vindt er mogelijkheden voor het treffen van voorzieningen en het aanschaffen van hulpmiddelen.

- het UWV heeft speciaal voor mensen met een beperking een uitgebreide website opgezet, UWV Perspectief, waar je tal van handige links en informatie vindt. Je kunt meepraten op een forum en vindt er handige adressen van organisaties die je kunnen helpen in het werken met een handicap, maar ook het leven met een handicap. 

- een handige website is ook www.opeigenbenen.nu, die een lijst met handige links geeft van instanties die mensen met een beperking verder kunnen helpen met betrekking tot solliciteren, vacatures en wet- en regelgeving.