Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Stranddag Hoek van Holland in het water

Met je rolstoel door de branding

09-09-2015

De zomer komt ten einde, en zo ook de Zonnebloem-stranddagen. Deze zomer hebben tientallen mensen met een lichamelijke beperking volop kunnen genieten van zon, zee en strand. Een korte terugblik.

Cora Vermeer is nog maar net terug van de stranddag in Hoek van Holland. Ze heeft een prachtig aandenken: een video van haar en haar hulphond, in de zee. “Die enkele keer dat ik naar het strand kan, springt hij altijd meteen de zee in. Meestal moet ik dan toekijken. Tijdens de stranddag kon ik mee het water in! Ik werd geduwd in een mooie, lage strandrolstoel waarmee ik lekker het water in kon. Heerlijk!”

Natte voeten

Op deze stranddag waren ook Ria Ligterink en Zonnebloemvrijwilliger Ria Vrijdag. De twee kennen elkaar goed en werden vriendinnen via de Zonnebloem. “Het was echt een topdag”, vertelt vrijwilliger Ria. “We hadden prachtig weer en de sfeer was goed. Ria wilde ook in de rolstoel een paar natte voeten halen. Nou, dat heeft ze geweten! Ze heeft haast weer leren zwemmen.”

Rupsbanden

De eerste stranddag in Kijkduin was ook een succes. Mede dankzij een bijzondere elektrische rolstoel met rupsbanden. René, die zelf afhankelijk is van een elektrische rolstoel, was erbij die dag en wilde hem graag uitproberen. Hij bereikte met gemak de branding en maakte een mooie wandeling langs het strand, samen met zijn vrouw. “Voor het eerst in twintig jaar, terwijl ik hier om de hoek woon. Geweldig.”

Droge kleren

Cora ging in Hoek van Holland zelfs zover het water in, dat haar kleren nat werden. “Ik had eigenlijk niet echt droge kleren bij me, behalve een trui en een fleecedeken voor mijn hond. Die deken heb ik toen maar als een rokje omgeknoopt en zo ben ik naar huis gegaan. Ach, wat maakt het uit. Daar kan ik tegen. Het gaat erom dat ik weer lekker heb kunnen uitwaaien aan zee.”

Strandrolstoelen

In totaal waren er twee stranddagen, eentje in Kijkduin en eentje in Hoek van Holland. De derde, in Zandvoort, werd helaas afgeblazen vanwege de slechte weersomstandigheden. Tijdens de stranddagen konden mensen met een lichamelijke beperking doen waar ze zin in hadden, eventueel met familie of vrienden. De Zonnebloem faciliteerde de dagen met (verpleegkundige) hulp, verschillende strandrolstoelen, een tillift, een vervoersregeling en een toegankelijke locatie.