Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
stranduitje naar Zandvoort van afdeling Amsterdam-West

“De zee blijft trekken”

29-05-2017

De drukte richting de Nederlandse kust hield ze niet tegen. Een groepje Zonnebloemdeelnemers en -vrijwilligers uit Amsterdam reed zaterdag naar Zandvoort voor een dagje zon, zee en strand. Voor Fie (93) een ideaal moment om lekker pootje te baden.

De weg ernaartoe is al een belevenis op zich voor Fie. “Er is veel drukte voorspeld op de wegen richting Zandvoort, dus onze chauffeur neemt de weggetjes binnendoor. En zo zien we dus prachtig duingebied! Ik kan ontzettend genieten van de natuur. Thuis houd ik vanuit mijn woonkamer ook altijd de vogels in de bomen in de gaten. Of bekijk ik hoe de wolken veranderen. Dus mijn dag is nu eigenlijk al geslaagd.”

Arm in arm

Eenmaal aangekomen op het strand, zoekt de groep eerst verkoeling in een strandtent. Na een lekker bakje koffie durven een aantal het aan om in de zon richting de branding te lopen, ondersteund door een vrijwilliger. Fie neemt haar wandelstok mee. Arm in arm met een vrijwilliger loopt ze op eigen tempo naar het water. “Als je naar het strand gaat, wil je de zee toch ook even voelen? En de slak komt er net zo goed als de kikvors.”

Koud en nat

Bij het water aangekomen, rollen de meesten hun broekspijpen op. Tijd voor verkoeling! Ook Fie kan niet wachten om de zee weer te voelen. “Dat gebeurt niet zo vaak meer tegenwoordig”, vertelt ze als ze in het water staat. “Het is wel koud en nat.” Ze moet lachen. Een vrijwilliger blijft haar ondersteunen. “Ik voel dat het zand onder mijn voeten vandaan spoelt als ik stilsta, dus het is fijn om iemand naast je te hebben.”

Gezelligheid

Tijdens lunchtijd verzamelt de groep zich weer in de strandtent om wat te eten. Fie kletst gezellig met een paar andere vrouwen. Ze zijn blij met de Zonnebloem. Fie: “Ik was altijd actief in het verenigingsleven, maar veel clubs zijn verdwenen. Of ze bestaan nog wel, maar ik kan ze niet meer bijbenen. En op mijn leeftijd verlies je ook veel mensen om je heen. Dus de gezelligheid van de Zonnebloem zou ik niet willen missen!”

Meeuwen

De Amsterdamse heeft goed uitzicht over het hele Zandvoortse strand en de zee. “Ik weet niet wat het is, maar de zee geeft een gevoel van rust. De meeuwen zweven hier zo vreselijk mooi, de golven bewegen alle kanten op. Het gaat niet snel vervelen. De zee, die blijft trekken.”