Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

06 - Joyce kijkt uit naar de vakantie met haar man in het Hugenpothhuis

Voorzichtig beginnen we weer te denken aan vakanties. Hoewel deze er door de coronamaatregelen waarschijnlijk anders uitzien dan we gewend zijn. Toch is het fijn om een vooruitzicht te hebben op ‘er weer even tussenuit’. Dat geldt zeker voor Joyce Brinkman. Samen met haar man Willem, die door Alzheimer afhankelijk is van een rolstoel, is zij half juni de eerste gast van het Hugenpothhuis sinds de sluiting door de coronacrisis. “Dit is voor ons de eerste keer in jaren dat we weer samen op vakantie kunnen.”

Nog maar kort geleden was het ook voor Joyce (63) nog maar de vraag of haar vakantie deze zomer kon doorgaan of door corona in het water zou vallen. Onlangs was daar – na de versoepeling van de coronamaatregelen door de overheid – het verlossende antwoord. Het Hugenpothhuis in Loenen gaat binnenkort weer open en Joyce en Willem (65) zijn de eerste gasten. “Ik kijk er echt naar uit”, zegt Joyce. “Mijn man kreeg op zijn 53ste de ziekte van Alzheimer, veel te jong. Sinds vier jaar zit hij in een rolstoel. We hebben al ongeveer zes jaar niet meer samen op vakantie kunnen gaan. De komende vakantie in Loenen is voor ons dan ook echt heel bijzonder.”

Vakantiehuis voor mensen met een lichamelijke beperking

De Stichting Baron van Hugenpoth tot Aerdt heeft een aangepaste vakantiewoning laten bouwen in het buitengebied van Loenen, vlakbij Apeldoorn. Speciaal voor mensen met een lichamelijke beperking. Dit is het Hugenpothhuis, dat exclusief te huren is via De Zonnebloem. Het is een knus huis waar het voor mensen met een beperking mogelijk is om samen met vrienden of familie te genieten van een fijne vakantie in een mooie omgeving. Zo beschikt de begane grond over hoog-laagbedden en een ruime aangepaste badkamer. Ook de bovenverdieping is van alle gemakken voorzien. 

Joyce hoorde van de vakantiebestemming via haar schoonzus, die er de schoonmaak verzorgt. “Zij vertelde me dat dit huis geschikt is voor ons. Op de begane grond hebben wij onze slaapkamer met hoog-laagbedden en een aangepaste badkamer. Gelukkig bleek de tillift hetzelfde type te zijn als wij thuis in gebruik hebben. Op de bovenverdieping is een logeerruimte met een aparte badkamer en toilet. Alle faciliteiten zijn er aanwezig voor een heerlijke vakantie.” Haar familie komt langs en met haar zus, schoonzus en zwagers deelt ze de zorg voor Willem. “Als ik dit alleen zou moeten doen, ben ik elk moment van de dag bezig met zorgen en is er geen ruimte om tot rust te komen en te genieten van de vakantie.” 

Door de tuindeuren naar buiten

Joyce en Willem wonen in Den Haag in een appartement zonder balkon of tuin. De afgelopen maanden leefden ze dan ook vooral binnen, omdat Joyce met Willem extra voorzichtig was. De vakantie komt dan ook als geroepen. Joyce: “Ik kan niet wachten totdat ik de tuindeuren van het vakantiehuis open sla en zo naar buiten stap. Ik ben van plan een aantal wandelingen te maken. Wij komen uit Arnhem en kennen de Veluwe goed. Het is echt een prachtig gebied.”

Vakantie doet beiden goed

Wat Willem precies van het uitje meekrijgt, is moeilijk af te lezen aan hem, legt Joyce uit. “Door de Alzheimer kan hij niet meer praten. Soms zie je een emotionele reactie. Als hij muziek hoort, lekker eten proeft of als ik zeg dat ik van hem houd. Hoe de vakantie bij hem binnenkomt is lastig te peilen, maar ik weet zeker dat het feit dat we daar samen zijn ons beiden goed doet.” Nog even en ze kunnen voor het eerst in tijden weer samen van een reisje genieten. Eén waarbij ze ook nog eens hun 39-jarige huwelijk vieren.