Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Stranddag Kijkduin met Marco en Lotte

Marco en Lotte genieten weer aan zee

11-07-2016

In een speciale elektrische strandrolstoel crosst Marco door het natte zand. Even voelt hij zich net zo oud als zijn dochter van acht. Die rent naast hem mee. Voor het derde jaar genieten ze samen tijdens de landelijke stranddag van de Zonnebloem.  

Dit weekend wapperen de Zonnebloemvlaggen voor de laatste keer dit jaar bij een strandtent aan de Nederlandse kust. Deze keer in Kijkduin, waar het weer nog niet echt ’s zomers aandoet. Al snel verschijnen daar ook ‘vaste gasten’ Marco en Lotte. Voor het derde jaar op rij bezoeken ze deze dag om samen te genieten van het strand.

Stranddag Kijkduin met Marco en Lotte

Strandrolstoelen

Marco en zijn dochter Lotte wonen heel hun leven al aan de kust. Maar sinds Marco in een rolstoel zit, kan hij niet verder komen dan de boulevard. Daarom staat de Zonnebloemstranddag elk jaar in hun agenda. Met speciale strandrolstoelen en hulp van vrijwilligers kunnen vader en dochter wél naar de branding.

Nieuw ‘speeltje’

Vandaag probeert Marco een nieuw ‘speeltje’ uit: een grote elektrische strandrolstoel. Vrijwilligers helpen hem met een tillift in de stoel, waarna hij zelfstandig richting het water crosst. De brede banden trotseren met gemak het mulle én het natte zand.

Stranddag Kijkduin met Marco en Lotte

Vrolijk

Lotte staat al bij de branding te roepen. Haar gezicht straalt. En dat van Marco ook. “Ja, ik kom al!” Na even oefenen heeft hij de joystick goed onder controle en rijdt hij met volle vaart langs het water. Lotte rent er vrolijk naast. “Voel jij even in het water?”, vraagt Marco aan zijn dochter. Ze steekt haar voet in het water. “Veel te koud!”, roept ze en ze moeten allebei lachen. Weer of geen weer, plezier hebben ze toch wel.

Marco is te zien in één van onze tv-commercials. Ook daar geniet hij van het strand. In deze commercial is ervoor gekozen een gezinssituatie te laten zien; met vrouw, dochter en zoon. Buiten Marco zijn dit allemaal acteurs. In werkelijkheid is Marco gescheiden. Het meisje op de foto hierboven is wel zijn dochter.