Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
G-date datingsite voor mensen met een beperking

"Daten is voor niemand makkelijk"

22-01-2016

Een relatie begint met de juiste persoon ontmoeten. Voor veel mensen geen gemakkelijke opgave. En een lichamelijke beperking kan het nog wat lastiger maken. Hoe overwin je die drempel? We vroegen het Vincent van Munster, oprichter van G-date.

G-date is een populaire online datingsite voor mensen met een beperking. Vincent kwam op het idee nadat hij als vrijwilliger meeging op een vakantie voor mensen met een beperking. “Op de weg terug zei iemand: het was een mooie vakantie, maar morgen zit ik weer alleen thuis. Terwijl ik als Amsterdamse yup weer voortdurend mensen om me heen zou hebben.”

Stel: je mag één advies geven aan iemand met een beperking die een date zoekt. Wat zou dat zijn?

“Zet een eerlijk, krachtig beeld van jezelf neer. Ons motto is al zeven jaar dat iederéén een beperking heeft. Alleen is bij veel mensen de beperking een stempel geworden. Terwijl het zulke mooie mensen zijn die zoveel te bieden hebben.”

Hoe doe je dat, een eerlijk maar krachtig beeld neerzetten?

“Je moet de nadruk leggen op wat je wél kunt en doet. Een blinde vrouw die zich bij ons inschreef bleek bijvoorbeeld zelfstandig van alles te kunnen doen. We zeiden: dát moet je laten zien. Want 80% van de Nederlanders wéét niet dat je dat met jouw beperking kunt. Overigens zal ik niet zeggen dat het makkelijk is. Voor veel mensen is de stap om zich bij een datingsite in te schrijven sowieso al moeilijk. Als je dan ook nog eens eerlijk en open je beperking moet benoemen, is dat extra confronterend. Ik heb diep respect voor mensen die dat durven.”

Inmiddels bieden jullie via de Datingassistent ook workshops en begeleiding aan mensen die op zoek zijn naar een relatie. Wat moet ik me daarbij voorstellen?

“Samen met een heel team vrijwilligers coachen we mensen. We begeleiden ze bij het aanmaken van een goed profiel. Nadenken over wat je zoekt. En bij het voorbereiden op de date zelf. Want of je nu wel of geen beperking hebt, zo'n afspraak is altijd spannend. De een moet je wat afremmen, de ander heeft juist wat extra zelfvertrouwen nodig. We willen mensen helpen om op zo'n date zichzelf te zijn.”

Je zei net al dat veel mensen aarzelen om hulp te vragen bij daten. Waarom zou je het toch moeten doen?

“Omdat het je kan helpen je zelfbeeld te verbeteren. Ik zal eerlijk zijn: het lukt ons lang niet altijd om een succesvolle match te maken. Maar opvallend genoeg vinden mensen die met een datingsite aan de slag gaan, of dat nu G-date is of een ander, vaak vervolgens langs een andere weg wél een partner. Uit zichzelf. Gewoon doordat ze meer en bewuster bezig zijn met hoe ze zich presenteren. Vorig jaar hebben we onderzoek laten doen naar het effect van onze Datingassistent, en toen bleek dat 90% van de deelnemers meer zelfvertrouwen had gekregen. En dat is belangrijk. Het gaat erom jezelf op een mooie, eerlijke manier te presenteren. Dan duurt het misschien wat langer voor je een date hebt. Maar die is vervolgens wel veel meer waard.”

Ga naar de website van G-date