Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Ilse van Let's Twist

Hier hoef je je nergens voor te schamen

11-02-2016

Een soort Facebook voor mensen met een lichamelijke beperking. Zo omschrijft oprichtster Ilse Beerlage (24) Let’s Twist. Een online platform waar je ervaringen kunt delen, tips kunt geven en vrienden maakt met mensen die in een soortgelijke situatie zitten.

Hoe is je idee voor Let’s Twist ontstaan?

“Eigenlijk vanuit mijn eigen ervaring. Ik heb zelf een lichamelijke beperking en zat op een school waar niemand verder wat mankeerde. Daardoor viel ik buiten de boot en was vrienden maken lastig. Zo ontstond het idee voor een online platform, speciaal voor gehandicapten. Want ik was vast niet de enige die dit probleem had. Met het platform kunnen we met elkaar in contact komen.”

Hoe loopt de site tot nu toe?

“We zijn nog steeds hard bezig met groeien. Inmiddels hebben we meer dan 450 leden en iedereen reageert heel positief.”

Hoe werkt het?

“We werken met geregistreerde gebruikers, leden. Als je inlogt krijg je toegang tot de chat en het forum. Hier kun je meepraten over allerlei dingen die belangrijk zijn voor mensen met een handicap, zoals wetgeving of toegankelijkheid. Daarnaast praten we over alledaagse dingen die je met een beperking tegenkomt. En je kunt privéberichten sturen naar de mensen die je wat beter leert kennen. Daarnaast is er een openbaar deel van de site, met informatie over sporten met een handicap, uitgaanstips en het laatste nieuws.

Waarom is Let’s Twist anders dan bijvoorbeeld Facebook?

“Omdat iedereen die aangemeld is bij Let’s Twist weet hoe het is om met een lichamelijke beperking te leven. Ze maken grotendeels hetzelfde mee en begrijpen je situatie. Je hoeft je hier nergens voor te schamen.”

Maar wat als je als gehandicapte niet op zoek bent naar lotgenotencontact?

“Dat is natuurlijk prima. Dan heb je Let’s Twist waarschijnlijk ook niet nodig. Maar voor mensen die niet helemaal begrepen worden door hun eigen omgeving of gewoon eens hun ervaringen willen delen of frustraties willen uiten met mensen die hetzelfde meemaken, is er Let’s Twist.”

Ga naar www.lets-twist.nl voor meer informatie