Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Glow Eindhoven

Lotte beleeft lichtfestival Glow van dichtbij

29-11-2016

Lotte (28) uit Eindhoven wilde dit jaar graag naar lichtfestival Glow. Maar de drukte hield haar tegen. “Want hoe kom ik door die mensenmassa heen in mijn elektrische rolstoel?” De Zonnebloem bood uitkomst. “Én gezelligheid!”

In Eindhoven heeft de Zonnebloem sinds twee jaar een speciale tak voor jongeren met een lichamelijke beperking. “Ook voor hen wilden we Glow toegankelijk maken. Het vindt per slot van rekening in hun eigen stad plaats!”, vertelt vrijwilliger Anne-Marie. Een aantal jonge vrijwilligers begeleidde de groep. “We hadden fluorescerende hesjes aangetrokken en vroegen omstanders om ruimte te maken voor de mensen in de rolstoel.”

Mensenmassa

En dat is precies de hulp die Lotte nodig heeft. “Ik ben erg zelfstandig, maar als je in een elektrische rolstoel zit, zijn mensenmassa’s gewoon een gedoe. Niet te doen in je eentje. Het houdt je daarom tegen om naar een evenement te gaan. Vandaar dat ik heel blij was dat de Zonnebloem naar Glow ging. Ik heb me meteen aangemeld.”

Glow Eindhoven

Lichtprojectie op de kerk

De groep liep een grote ronde langs alle lichtshows in de binnenstad van Eindhoven. Met z’n allen maakten ze deel uit van een grote stoet mensen. Het festival maakte indruk op Lotte: “De lichtprojectie op de kerk was heel erg goed gedaan en vertelde een heel verhaal. Heel spectaculair! Het leek alsof de kerk in de brand stond.”

Echt kunnen meemaken

Dit jaar kregen de vrijwilligers extra hulp van een aantal leden van netwerkorganisatie JCI. “We kwamen wat handjes tekort en een van onze bestuursleden zit in die organisatie. Dankzij hun hulp konden wij mensen één op één begeleiden, wat bij zo’n evenement echt een must is. Heel erg mooi natuurlijk! Zo heeft iedereen het evenement echt kunnen beleven in plaats van het van een afstandje te bewonderen.”