Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Ouwehands Dierenpark

Deelnemers genieten van gratis Jumbo-uitjes

17-05-2017

Niet alleen in de kerstperiode denkt supermarktketen Jumbo aan een ander. Ook in de lente! De Zonnebloem ontving 250 kaartjes voor attracties in Nederland en mocht deze verdelen over afdelingen. Die genoten volop. Hierbij een fotoverslag.

Afdelingen konden vorige maand gratis kaarten aanvragen voor vijf verschillende dierentuinen en musea in ons land: Safaripark Beekse Bergen, het Nederlands Openluchtmuseum, het Zuiderzeemuseum, het Spoorwegmuseum en Ouwehands Dierenpark. In totaal gingen 53 afdelingen op pad met een klein groepje deelnemers. 

“Veel gezien in het Zuiderzeemuseum”

Gerjo, vrijwilliger bij de afdeling Almere Buiten, nam een mevrouw mee naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Met z’n tweetjes genoten ze van een zonovergoten dag in het park. “We hebben heerlijk gewandeld en veel gezien. Het klikte leuk met z’n tweeën, dus tijdens de koffiepauze hebben we volop zitten praten. Normaal gesproken krijgt deze mevrouw niet zoveel bezoek, dus ik was heel blij dat we dit uitstapje konden maken.”Gratis Jumbo-uitjes naar attracties in Nederland

Zonnige dag in Ouwehands

Een aantal afdeling genoot van een dagje naar het Ouwehands Dierenpark. Vrijwilliger Ria ging met een klein groepje. “Ikzelf, samen met nog een vrijwilliger en twee deelnemers. Dat was heel gezellig. Echt een fantastische dag!” En ook de afdeling Almere-Buiten was hier present, met drie deelnemers en een paar vrijwilligers. “We hadden een fantastische dag. Het was een mooie dierentuin en dankzij de gratis kaarten konden wij die bezoeken”, vertelt vrijwilliger Betty.

Gratis Jumbo-uitjes naar attracties in Nederland Gratis Jumbo-uitjes naar attracties in Nederland

‘Smullen’ in het Spoorwegmuseum

Afdeling Vleuten-De Meern-Haarzuilens ging voor een ander uitje: het Spoorwegmuseum in Utrecht. Ook zij gingen met een gezellig klein groepje van drie deelnemers en drie vrijwilligers. “Alles klopte deze dag”, vertelt vrijwilliger Ans. “Van de hartelijke ontvangst tot de rolstoel die klaarstond en de zeer geïnteresseerde deelnemers.” Zij fungeerden zelfs als gids, vertelt Ans. “Zij wisten er veel van, maar hadden van sommige treinstellen of wissels nooit de gelegenheid gehad ze in het echt te zien. Dat was dus ‘smullen’ voor ze.”

Gratis Jumbo-uitjes naar attracties in Nederland

Roofvogelshow in Beekse Bergen

In Hilvarenbeek ontving de Beekse Bergen een paar Zonnebloemgroepjes uit heel Nederland. Onder meer van de afdeling Drunen. Vrijwilliger Piet: “Wij hebben drie mensen in een rolstoel heerlijk kunnen laten genieten van een zonovergoten dag. Het was niet al te druk, zodat we alle tijd en ruimte hadden om de dieren te bekijken. De roofvogelshow was een hoogtepunt voor iedereen!”

Gratis Jumbo-uitjes naar attracties in Nederland

Gratis Jumbo-uitjes naar attracties in Nederland

Leerzaam Openluchtmuseum

Vrijwilliger Jeanne ging met drie deelnemers plus vrijwilligers naar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. “De drie dames hebben zich goed vermaakt”, vertelt ze. “Ze vonden het heel leerzaam, ondanks dat ze er al een keertje geweest waren.”

Jumbo uitjes naar Openluchtmuseum