Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Yvonne Pauw

"Ik heb weer zin in het leven"

26-10-2017
Even de stad in. Koffie drinken met vriendinnen. Of een dagje dierentuin. Gewoon, even onder de mensen zijn. Bijna leek Yvonne die vrijheid te verliezen…

Yvonne ging onlangs naar de dierentuin, samen met vrijwilliger Marian. Ze kennen elkaar via de Zonnebloem. Marian duwt de rolstoel van Yvonne. “Ik kan niet zelfstandig vooruitkomen, omdat ik een scheurtje in het bot in mijn bovenarm heb opgelopen. Dat ik hier ben, is dankzij haar hulp. En het is nog gezellig ook.”

Op z’n kop

Yvonne zit sinds tien jaar in een rolstoel. Na een val van haar fiets – waarbij ze een gebroken been opliep – werd botontkalking ontdekt. “Nu zit ik in een rolstoel. Dat zet je leven op z’n kop. Zeker omdat ik al 22 jaar alleen woonde en gewend was in mijn eentje te gaan en staan waar ik wilde. Ineens kon ik nergens meer naartoe zonder hulp. Ik dreigde mijn vrijheid kwijt te raken.”

Zelfstandige vrouw

Zonnebloemvrijwilligers uit de buurt lieten het niet zover komen. “Zij nemen me mee. Ze organiseren uitjes en regelen aangepast vervoer. Vrijwilligers duwen je rolstoel. Er is een wereld voor me open gegaan. Ik schrijf me nu in voor bijna elk uitstapje. Zo kan ik toch leuke dingen doen in het leven. En kom ik weer onder de mensen. Ik voel me weer zoals vroeger: een zelfstandige vrouw.”

Goede vriendin

De wereld van Yvonne is nu weer een stuk groter geworden. “Ik ontmoette vrijwilliger Ingrid, die écht een goede vriendin is geworden. En ook de andere mensen die ik tijdens uitjes ontmoet zijn heel gezellig. Als ik een keer een uitstapje oversla, vraagt de rest waarom ik er niet ben. Ik word gezien en gewaardeerd om wie ik ben. Dat gevoel verdient ieder mens.”