Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Meehaken aan de grootste deken ter wereld

20-10-2017

Haken verbindt: letterlijk en figuurlijk. Voor de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld roepen de initiatiefnemers iedereen in het land op om kleine lapjes van 10 bij 10 cm te haken en op te sturen. Van deze zogenaamde ‘granny squares’ worden dekens gemaakt van 140 x 200 cm, die de initiatiefnemers aan elkaar haken. In 2018 moet dit een deken opleveren die wel 5 voetbalvelden kan bedekken. Een deken die is gemaakt van ongeveer tienduizend dekens en 8,4 miljoen vierkantjes. Kortom: de grootste deken ter wereld!

Sterk en warm

De dekens staan symbool voor de kracht van een sociaal netwerk. Met hun vele kleuren en motieven representeren ze kernwaarden als kracht, warmte, verbinding, kleur en diversiteit. De initiatiefnemers willen dan ook mensen met elkaar verbinden. Zoals ze het zelf zeggen op Facebook: “In de vaart der welvaart zijn we het samen uit de samenleving vergeten mee te nemen. We moeten (her)ontdekken hoe een sterk en warm sociaal netwerk van waarde kan zijn voor burgers in de huidige wereld.” Als deze uitdaging is behaald, worden de dekens losgehaald. Dan worden ze geschonken aan goede doelen, die ze uitdelen aan mensen die ze goed kunnen gebruiken.

Meedoen

Een van de Zonnebloem-afdelingen die meedoet, is die van Oldemarkt, onder wie Karin Stins: “We hebben er plezier in! Met het haken proberen we verbinding te leggen met andere groepen die in Steenwijkerland meedoen. Onder hen zijn mensen met een beperking en bewoners van een verzorgingshuis. We hebben inmiddels ook kennis gemaakt met de organisatoren, Esmeralda de Vries en Monique van der Hoek. We hebben al een aantal dekens ingeleverd.”

Ook meehaken? Dat kan! Zie voor informatie en inspiratie ‘De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld’, waar veel dekens worden getoond die al klaar zijn. Of bekijk het interview op YouTube met een van de initiatiefnemers.