Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Voorzitters van de afdelingen Goirle en Riel en de voorzitter van Gelden voor helden proosten op de samenwerking

“Dit geld is nodig om mensen met een beperking te betrekken bij de maatschappij!”

15-05-2018

De Zonnebloemafdelingen Goirle en Riel hebben het goed voor elkaar. Zij zijn dit jaar het goede doel waar de lokale stichting Gelden vûr Helden (GvH) zich aan verbindt.

Feeststemming

Geweldig nieuws voor de afdelingen, want GvH haalde in 2017 ruim 17.000 euro op voor het doel van dat jaar. Marjolein Scholten, bestuurslid activiteiten van de afdeling Goirle is in feeststemming door dit positieve bericht: “Het duurde even voor we de bevestiging kregen dat de Zonnebloem inderdaad het goede doel van dit jaar zou worden. Maar nu is het zo ver! Heel mooi dat ze dit doen. Zo kunnen we nóg meer betekenen voor onze deelnemers.”

Gelden vûr Helden

GvH stimuleert ondernemers, particulieren, scholen en andere organisaties een jaar lang om ook in actie te komen en op allerlei manieren geld in te zamelen voor de Zonnebloem. De stichting bestaat uit ondernemers uit de gemeente Goirle en kiest ieder jaar een doel om zich aan te verbinden. Voorzitter Bob Mijling: “De ene ondernemer schenkt een deel van de opbrengst van een bepaald product, de ander organiseert een sponsoractiviteit.” Een van de deelnemende ondernemers doneert bijvoorbeeld 15% van de opbrengst van de verkoop van mousserende wijn aan GvH. Ook komen verschillende scholen in de regio in actie. De leerlingen collecteren en de opbrengsten van een schoolfeest komen ten goede aan de Zonnebloemafdelingen.

Van 20 tot 23 december vindt Het Gelden vûr Helden-evenement plaats op het Kloosterplein in Goirle als afsluiter. Tijdens het evenement is er van alles te doen voor jong en oud, van live muziek tot een sportochtend, en komen alle acties samen.

Sociale armoede

Bob legt uit waarom de Zonnebloem dit jaar als goede doel uit de bus kwam: “In Goirle en Riel wonen zo'n 250 mensen met een fysieke beperking. Voor hen is het lastig om een dagje weg te gaan, ze hebben aangepast vervoer nodig en iemand die hen begeleidt. Daarom steunen wij de Zonnebloem. Een groep vrijwilligers stelt alles in het werk om mensen met een fysieke beperking te betrekken bij onze maatschappij. Daar is veel, heel veel geld voor nodig. Wij gaan er dan ook alles aan doen om deze organisatie maximaal te ondersteunen.”