Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Met de huifkar terug naar vroeger

30-07-2018

De paden op de lanen in. Met een echt paard en wagen vertrokken deelnemers van de Overijsselse Zonnebloemafdeling Enter voor een tocht door de omgeving.

Als de afdeling aankomt, staan twee voskleurige paarden nieuwsgierig te kijken naar hun passagiers van die dag. Zo ouderwets op pad met paard en wagen, dat is toch wel heel bijzonder. En dan ook nog door bekend gebied: “Ik ben hier geboren en getogen.” 

Toegankelijk

De paarden wachten geduldig tot alle Zonnebloemers in de huifkar zitten. Gelukkig is het geen probleem om de kar met rolstoel of rollator te betreden. Via een loopplank aan de achterkant en met wat hulp van de vrijwilligers, kan iedereen naar binnen. In de huifkar zelf zijn speciale rolstoelplekken met goed zicht op de omgeving. De wagen zet zich in beweging en een accordeonspeler zet het eerste deuntje in.

Genieten van de natuur

In de huifkar genieten vrijwilligers en deelnemers met volle teugen van de natuur. “Ik wist niet dat het buitengebied zó mooi was!”, zegt iemand. En voor een aantal deelnemers is deze tocht extra bijzonder, zij zijn echte Entenaren en kennen het gebied van vroeger: “Wat heerlijk om hier weer eens rond te kijken. Dit roept herinneringen op aan de tijd dat ik hier opgroeide.”

Picknick

Tussendoor stopt de wagen een paar keer, om de paarden te laten rusten. De brave dieren genieten van vers water en hooi, en ook bij de passagiers gaat een broodje en een ijsje er wel in. “Wát een ontzettend gezellige en geslaagde middag”, verzucht een deelnemer. “Zonder de Zonnebloem en de inzet van vrijwilligers had ik dit nooit kunnen doen.” Eveline Pots spreekt namens alle vrijwilliger als ze zegt: “En daar doen we het voor! Van zo’n mooie dag worden wij zelf ook blij!”

 

Benieuwd wat er bij jou in de buurt georganiseerd wordt? Neem contact op met een lokale afdeling en vraag naar de mogelijkheden.