Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Er op uit

Bertha komt weer onder de mensen

15-10-2018

Bertha (74) is graag onder de mensen. Een dag alleen binnen blijven zitten? Haar niet gezien. Nu de winter voor de deur staat en ze minder aanloop heeft, vormen de Zonnebloem uitstapjes lichtpuntjes in de naderende donkere dagen.

“Het wordt steeds lastiger om met mijn rollatortje alleen er op uit te gaan. Ik probeer me er wel bij neer te leggen, maar eigenlijk wil ik dat nog niet. Mijn scootmobiel biedt ook geen oplossing. Ik durf er niet zo goed meer op”, bekent Bertha. Bertha heeft nooit man en kinderen gehad. Haar sociale leven draait om haar familie en mensen uit de buurt.

Aanspraak missen

“Met mijn nicht ga ik wel eens iets leuks doen. Ik ben de oudste van de neven en nichten. Helaas zijn er al heel wat weg gevallen”. Een paar jaar geleden moest Bertha haar vertrouwde buurt verlaten. “Door mijn slechte knieën ben ik verhuisd naar een flat. Met een lift. Helemaal aan de andere kant van de stad. Ik mis hier de aanspraak die ik had.” 

Bezoek aan het tuincentrum

Gelukkig laat Bertha het er niet bij zitten. Contact leggen gaat haar makkelijk af. “Dat is altijd zo geweest. Meer dan 30 jaar heb ik in het verzorgingshuis gewerkt en organiseerde ik er vrijwillig leuke bijeenkomsten. Koffie schenken en een praatje maken, heerlijk vond ik dat. Dankzij de Zonnebloem kom ik weer onder de mensen. Vorig jaar gingen we naar het tuincentrum om te kijken naar de nieuwe kerstshow. Het is gewoon hartstikke gezellig. Ik geniet weer met volle teugen!” 

Vrijwilliger worden!

Tienduizenden mensen zoals Bertha kunnen niet zonder hulp de deur uit. De Zonnebloem biedt uitkomst. Met geheel verzorgde uitstapjes, een luisterend oor en persoonlijke aandacht. Help mee! Kijk hier voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem!