Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Zonnebloemafdeling Eindhoven op expeditie in klimbos

Angelique, Ariaan, René, Lily en Shirley, deelnemers van Zonnebloemafdeling Eindhoven, staat iets heel bijzonders te wachten. Zij gaan vandaag namelijk de bomen in. In het Zuidbrabantse Goirle ligt klimbos Rocks ‘n Rivers, een avontuurlijk parcours hoog in de bomen. Dit is het enige klimbos in Nederland waar ook rolstoelers van harte welkom zijn om letterlijk naar grote hoogte te stijgen. Dat gaat een bijzondere dag worden!

De Bende van Ellende

Bij de koffie wordt er volop gekletst en gelachen. Gekscherend noemt de groep zichzelf ‘de Bende van Ellende’ want samen hebben ze het altijd leuk. Bij de meesten is een gezonde spanning voelbaar: het is niet elke dag dat je met rolstoel en al een klimparcours aflegt natuurlijk. Vooral Angelique twijfelt nog of ze het wel aandurft. De instructeurs stellen haar gerust en geven aan dat niks moet en alles mag. 

Na de koffie is het tijd om de veiligheidstuigjes aan te doen. Per deelnemer is er minimaal één instructeur beschikbaar waardoor er veel ruimte is voor vragen en hulp. Instructeur Jan geeft aan dat er tijdens het parcouren zelf altijd 2 instructeurs mee naar boven gaan waardoor de deelnemer zowel voor als achter zich iemand heeft staan. Dat geeft een veilig gevoel, al lijkt Angelique nog niet helemaal overtuigd.Met je rolstoel op 5 meter hoogte

Aangekomen in het bos wil waaghals René beginnen. Terwijl hij vol zelfvertrouwen 5 meter omhoog getrokken wordt, kijken de andere deelnemers hem met open mond na. Wanneer de eerste hindernis genomen is, barst er een gejoel en applaus los. “Je bent een topper!” Zo klinkt het luidkeels. René steekt zijn armen in de lucht en geniet overduidelijk van dit avontuur. Enthousiast gaat hij verder met de andere hindernissen, om te eindigen bij de tokkelbaan. De andere deelnemers houden hun adem in: dit ziet er toch wel spannend uit. René daarentegen laat zich vol vertrouwen vastklikken. Vanuit een weelie gaat hij het platform af en suist 35 meter door het bos. Met een lach van oor tot oor komt hij teruggerold naar de groep. 

Angsten overwinnen

Lily is de tweede die succesvol het parcours aflegt en daarna rolt Angelique vastberaden naar voren. “Ik durf het wel aan”. Opnieuw stijgt er een luid applaus op en ook toevallige passanten stoppen even om haar aan te moedigen. Angelique wordt voorzichtig vanuit haar scootmobiel in een rolstoel van Rocks ’n Rivers getild en de instructeur vertelt haar nogmaals stap voor stap wat er gaat gebeuren. Eenmaal boven breekt er af en toe een glimlach op haar gezicht door, al blijft de spanning ook zichtbaar. 

Klimbos

Eén deel van het parcours is extra moeilijk gemaakt door grote, zwevende boksballen die je al lopende of rijdende weg moet slaan. Angelique heeft zeer breekbare botten waardoor ze wat angstig is voor dit onderdeel. De instructeurs houden hier perfect rekening mee en zorgen ervoor dat geen enkele bal haar raakt. Aangekomen bij de tokkelbaan geeft Angelique zich over en tokkelt met haar armen in de lucht naar beneden. Zodra ze weer veilig op de grond staat komen de tranen: “Dit is gewoon de spanning. Ik heb het toch maar mooi gedaan!” Zegt ze, lachend en huilend tegelijk. Daarna wenkt ze Shirley: “Kom! We gaan even bomen knuffelen!” Dit insider grapje van de Bende van Ellende zorgt opnieuw voor een schaterlach bij de rest van de deelnemers.

Grenzen verleggen

Ook Ariaan en Shirley voltooien het parcours en komen dolenthousiast weer beneden. “Dat was gaaf!” Roept Shirley uit. Nog voordat ze weer terug is bij de groep, staan René en Lily op uit hun rolstoelen. Zij willen het traject nog eens afleggen, maar dan nu lopend. Zo mogelijk wordt iedereen hierdoor nóg uitbundiger en ondertussen staan er ook een stuk of 4 passanten mee te kijken. Vol goede moed en met een instructeur dichtbij om eventuele misstappen op te vangen, lopen beiden het traject helemaal uit. “Ik deed deze dingen niet eens toen ik nog wel goed kon lopen en nu doe ik het gewoon!” Zo vertelt een stralende Lily. “Dit hebben we toch maar mooi gedaan met z’n allen.”

Wil jij ook naar het klimbos van Rocks ’n Rivers? Op hun website vind je meer informatie en maak je een reservering.