Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Thrillseekers op vier wielen opgelet!

Zit je in een rolstoel, houd je van de natuur en ben je wel in voor een wandeling met wat meer actie? Dan is het Avonturenpad in Goirle helemaal je ding. Leer hoe planten en dieren in het bos overleven, terwijl je zelf door uitdagende hindernissen manoeuvreert.

Toegankelijk voor iedereen

Het pad bestaat al langer, maar sinds april kunnen ook natuurliefhebbers met een beperking er op avontuur. “De natuur moet voor iedereen toegankelijk zijn”, vertelt Martijn van Gool, eigenaar van outdoorbedrijf Rocks ’n Rivers, dat het pad bedacht en bouwde samen met Brabants Landschap. “Daarom hebben we ervoor gezorgd dat ook deelnemers in een rolstoel de route kunnen volgen. We vinden dat iedereen moet kunnen genieten van een onbezorgde dag in de buitenlucht.”

Wandelroute

Het Avonturenpad heet ‘Survival of the fittest’ en is een wandelroute in het bos bij het landgoed Gorp en Roovert. Als wandelaar leer je er op een actieve manier welke planten en dieren er leven in het bos en waar zij bijvoorbeeld hun voedsel vandaan halen.

Hindernissen op de route

Wandelaars komen op de route verschillende obstakels tegen. En die hindernissen zijn nu dus ook te nemen in een rolstoel. Daarvoor zijn tunnelbuizen en paden op de route verbreed, extra bruggen aangelegd en een hindernis- en slingerbaan voor rolstoelen ontwikkeld. Ook staan er speciale outdoorrolstoelen klaar waar bezoekers kosteloos gebruik van kunnen maken.

Maak gebruik van het pad

Heb je ook zo’n zin om de natuur in te gaan? Meer informatie over het pad vind je op de website van het klim- en avonturenbos. Ben je een echte thrillseeker en klinkt zo’n wandelpad je nog wat gewoontjes in de oren? Dan is het klimbos dat er vlakbij ligt misschien wel wat voor jou. De afdeling Eindhoven ging daar met rolstoel en al de boom in.