Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

"Ik geniet zo van uitjes als dit"

03-06-2019

Tulpenvelden in alle kleuren van de regenboog, een ijsje in de zon en genieten van elkaars gezelschap. Deelnemers en vrijwilligers van de afdeling Zoetermeer-Zuid zetten onlangs de bloemetjes buiten in de Keukenhof.  

Vrijwilliger Robin van der Weijden loopt samen met Riet Landlust door de kleurrijke bloemenzeeën. “De kleuren zijn extra mooi in het zonnetje”, merkt Riet bewonderend op. Robin knikt. “Zal ik wat foto’s voor u maken?” Riet is daar heel blij mee, want foto’s maken dat lukt haar niet meer. Robin maakt ook een selfie van hen samen. Riet glimlacht en slaat een arm om haar heen. “Wat leuk, bedankt meid.”

Bont palet

Velden gesorteerd op kleur of juist een bont palet aan kleuren en zo nu en dan een paadje kriskras erdoor waardoor je echt tussen de bloemen staat. Riet en Robin kijken hun ogen uit en kletsen er samen vrolijk op los. “Het is een hele gezellige mevrouw om de dag mee door te brengen”, zegt Robin. Robin is 20 jaar en sinds twee jaar vrijwilliger bij de Zonnebloem. “Mijn oma is al heel lang vrijwilliger. Ik heb echt zitten wachten tot ik achttien was en me kon aanmelden. Ik vind het leuk om te helpen zodat mensen als Riet een dagje uit kunnen.”

IJsje in de zon

Ze sluiten de dag af met een ijsje in de zon. “Zit u lekker?” vraagt Robin. “Tegen dit muurtje is het lekker warm”, zegt Riet terwijl ze haar ogen even sluit. “Wat zorg je toch goed voor me, meid. En wat heb ik een heerlijke dag gehad, mede dankzij jou. Ik was hier in tijden niet geweest. Daarom ben ik zo blij met de Zonnebloem. Zo kom ik nog eens ergens. Gezellig een praatje maken, van alles beleven. Ik geniet zo van uitjes als dit.”

Op de stoep

Een paar dagen na thuiskomst staat Robin bij Riet op de stoep. “Ik kom de foto’s brengen.” Riet straalt. “Dat had je toch niet hoeven doen, lieve meid.” Robin lacht. “Kleine moeite en dan heeft u een leuk aandenken aan de fijne dag.” Ze pakken het gesprek zo weer op. Na een kop thee zwaait Riet naar Robin als ze wegfietst. “Tot een volgende keer”, roepen ze nog. Ongetwijfeld, want er zullen nog vele leuke uitjes volgen!

Ook gezellig op stap? In het hele land organiseren afdelingen leuke uitstapjes. Denk aan een zomerse barbecue, een gezellige picknick, een bezoek aan een mooie tuin en nog veel meer. Kijk hier wat er bij jou in de buurt te beleven is.