Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Urban Dance Workshop

“Links, rechts, links. En doe de smurf!” De smurf? Je leest het goed. Dat is een bekende dansbeweging binnen de hiphop. Je beweegt dan je armen horizontaal en van boven naar beneden. Deelnemers en vrijwilligers van de werkgroep Jong Tilburg weten sinds kort hoe het moet. Zij volgden een Urban Dance workshop!

Het idee voor de workshop komt van Joost, één van de deelnemers. Op de Beursvloer Tilburg, een evenement waar bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten met als doel gezamenlijk projecten te realiseren, kwam Joost in contact met de Hall of Fame en de HipHop Factory. En zo ontstond het plan om een Urban Dance workshop te organiseren. De werkgroep Jong Tilburg, een jongerenafdeling van de Zonnebloem, is nu ongeveer een jaar actief en heeft inmiddels 12 deelnemers aan zich weten te binden. Eerder organiseerden ze al een high tea bij McDonald's, gingen ze naar de Carnavalsoptocht kijken, bezochten ze de Tilburgse Kermis en het Festival van het Levenslied. Voor een gezellig drankje in het park zijn ze ook wel te porren. Vanaf nu kan een dansworkshop aan dit rijtje van veelzijdige activiteiten worden toegevoegd.

Bouncen

De workshop is in de dansstudio’s van cultuurfabriek Hall of Fame, een uniek industrieel pand in de hippe spoorzone van Tilburg. Uit de boxen zijn de eerste hiphop beats al te horen. De workshopbegeleider start enthousiast met de warming-up. Hoofd omhoog en naar beneden. Armen op en neer.

Na de warming-up vertelt de workshopbegeleider hoe de hiphopmuziek is ontstaan en welke dansbewegingen typisch hiphop zijn. Ze legt uit dat de ‘bounce’ de basis is van de muziekstijl. Bouncen doe je met je hoofd, je schouders je armen en je benen. Je beweegt dus eigenlijk mee op het ritme van de muziek. Verder noemt ze nog een aantal typische dansbewegingen van hiphop, met wel hele bijzondere namen zoals de smurf, de Bart Simpson en de butterfly. Uiteraard moeten deze bewegingen ook even in de praktijk worden gebracht.

Moe maar voldaan

Na wat eerste moves volgt er een korte pauze. “Dat is toch even fijn”, zegt deelnemer Joost. Het is best intensief. Deelnemer Esther heeft in het verleden moderne dans gedaan, maar merkt ook dat het nog wel energie vraagt. Maar positief zijn ze. Het is ontzettend leuk! Een aantal dansbewegingen worden verder ingestudeerd. De eerste keer langzaam en de tweede keer wat sneller. Joost bedenkt zelfs zijn eigen dansbeweging. Over de naam is hij nog niet helemaal uit. De anderen vinden ‘de Joost’ wel toepasselijk.

Na de workshop wordt er nog even nagepraat en worden weekendplannen uitgewisseld. Iedereen gaat enthousiast en voldaan naar huis. Ze zijn het wel met elkaar eens: dit is voor herhaling vatbaar!