Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Helpen op je eigen manier

Anouk draagt met elk mondkapje bij aan de Zonnebloem

Niet alleen Zonnebloemafdelingen zijn in coronatijd creatief in het bedenken van activiteiten, door het hele land zijn er ook tal van ondernemers die de bakens op een inventieve manier verzetten. Anouk Romsom uit Groningen ging aan de slag met zelfgemaakte mondkapjes. Bij elke bestelling doneert ze een deel aan het twee goede doelen, waaronder Nationale Vereniging de Zonnebloem.

Nadat in de herfst van 2020 de mondkapjesplicht was ingevoerd, zag zelfstandig ondernemer Anouk tal van ‘onaantrekkelijke blauwe mondkapjes’ in het straatbeeld verschijnen. “Mijn creatieve hart bloedde. Als je dan toch een mondkapje moet dragen, waarom dan niet een mooi exemplaar?” meent de Groningse. Haar ondernemerszin wakkerde aan en Anouk opende haar website- en shop www.maskque.nl. Wie een mondmasker met een eigen design wil laten maken, kan bij haar terecht voor een handgemaakt exemplaar. “Of dat nu een tekst of afbeelding is voor een school, bedrijf of vereniging, een foto van je kat óf het logo van de Zonnebloem, alles kan worden gemaakt”, geeft Anouk aan. 

Per bestelling doneert Anouk 50 cent aan de Zonnebloem. “Ik ken de vereniging via mijn broer, die er een tijdje stage liep, maar vooral via mijn oma. Zij is deelnemer bij de afdeling Sassenheim. Sinds ze alleen is heeft ze veel steun aan de Zonnebloem. Ze gaat graag mee met activiteiten. Ik heb heel veel waardering voor het werk dat de vereniging doet voor mensen met een lichamelijke beperking. Anderen helpen, juist in deze tijd, is cruciaal. Die mensen verdienen het. Met mijn donaties wil ik de Zonnebloem een hart onder de riem steken.” Zo toont Anouk zich een maatschappelijk betrokken ondernemer.   

Anouk kreeg onder meer al een forse bestelling van Streetwise, een van de organisaties die de Zonnebloem helpt met wervingsacties op straat. De wervers kunnen zo veilig hun werk doen en zijn ook nog eens geheel in Zonnebloem-stijl gekleed. Wil je meer weten over de mondmaskers van Maskque? Kijk dan op www.maskque.nl.