Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Inspirerende samenwerking

Speciaal Zonnebloembrood past naadloos bij Zonnebloem Geldrop

De Zonnebloemafdeling in Geldrop is zeer bedreven in het bedenken van acties met lokale ondernemers. Zo verkoopt bakker Godfried de Vocht momenteel Zonnebloembroden, waarvan een deel van de opbrengst naar de lokale afdeling in Geldrop gaat. Met elf winkels in en om Eindhoven – waaronder twee in Geldrop – kan dat bedrag flink oplopen.

 Godfried de Vocht is als ondernemer betrokken bij lokale clubs en verenigingen. Voor de Zonnebloemafdeling Geldrop en plaatselijke zorgmedewerkers bakte hij al eens elfhonderd speculaasroomboteramandelstaven. En eerder dit jaar verzorgde hij in samenspraak met de afdeling kerst- en paasbroden. “Ik zet me graag in voor goede doelen. Daar heb ik een zwak voor”, zegt de bakker. “De Zonnebloem doet heel zinvol werk. Ik gun hen elk extraatje.”

‘We draaien het om’

Het idee voor het Zonnebloembrood ontstond eind vorig jaar. De Vocht: “Ik zie dat een vereniging als de Zonnebloem altijd moet vragen om steun, dus besloten we dat eens om te draaien. Waarom niet een Zonnebloembrood ontwikkelen en dat in de winkel verkopen? Zo haal je geld op, zonder achter elke euro aan te hoeven.”

Na een aantal probeersels kwam de bakker uit bij een honderd procent volkoren brood met zonnebloempitten als hoofdbestanddeel. Hij vindt het ‘knetterlekker’. Maar niet alleen hij, De Vocht krijgt ook goede reacties van zijn klanten en ook volgens bestuurslid Herman Ter Meer van de afdeling Geldrop smaakt het brood naar meer: “Heel lekker”, zegt hij.

Een blijvertje?

Per verkocht brood gaat 30 cent naar de afdeling Geldrop. Het totaalbedrag kan snel oplopen, want De Vocht heeft elf vestigingen: in Aalst, Nuenen, Son, Best, twee in Geldrop en vijf in Eindhoven. De actie is in eerste instantie tijdelijk, maar als het brood een favoriet wordt onder klanten, dan zou het volgens de bakker en het bestuurslid zomaar een blijvertje kunnen worden in het assortiment. Ter Meer: “We gaan eerst de reacties peilen en kijken hoe het loopt. Op basis daarvan bepalen we of we de actie verlengen.” 

Dit soort samenwerkingen past naadloos bij Zonnebloemafdeling Geldrop, die regelmatig lokale ondernemers benadert, zoals vorig jaar met Bevrijdingsdag toen de lokale groenteboer een lunch sponsorde. “We broeden inmiddels op een actie in het najaar”, licht Ter Meer een tipje van de sluier voor wat er na de zomer nog te wachten staat voor de 50 vrijwilligers en 150 deelnemers. “Bij eerdere activiteiten hebben we gezien dat we er onze deelnemers ontzettend veel plezier mee doen. Het maakt niet zozeer uit wat je bedenkt, de waardering is altijd groot.”