Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Smullen op topniveau

Jongerenafdeling van de Zonnebloem wint barbecue met chef-kok

Barbecue Zonnebloem Jong Amsterdam met chef-kok Andy McDonald

Deelnemers en vrijwilligers van Jong Amsterdam, de hoofdstedelijke jongerenafdeling van de Zonnebloem, konden onlangs genieten van een feestelijke barbecue met chef-kok Andy MacDonald.

Jong Amsterdam won de barbecue met een prijsvraag van de Zonnebloem, waarbij een foto van een culinaire activiteit ingestuurd kon worden. Zondag verzamelden zich 15 deelnemers en 15 vrijwilligers om gezellig samen te kletsen en te genieten van al het lekkers van de bbq.

Niets is te gek

Nationale Vereniging de Zonnebloem kent landelijk ruim duizend afdelingen, waarvan een aantal speciaal voor jongeren (18 – 45 jaar). Jong Amsterdam is een actieve afdeling die veel onderneemt met een enthousiaste groep van 65 deelnemers en 45 vrijwilligers.

Voorzitter Denise Brune - zelf ook lichamelijke beperkt -  is de drijvende kracht achter de afdeling: "We laten graag zien dat de Zonnebloem er niet alleen voor ouderen is. Wij doen dingen die afgestemd zijn op wat onze deelnemers willen. Niets is bij ons te gek, vraag maar en we gaan er alles aan doen om te kijken of we het kunnen regelen. Zo zijn we vorig jaar nog met een groep gaan paragliden."

Denise: "We hebben heerlijk genoten van de barbecue, straks doen we nog even lekker de voetjes van de vloer met DJ Cripple X."

Samenwerking met de Zonnebloem

Andrew 'Andy' McDonald (52), is een chef-kok uit Urmston, Engeland. Na zijn koksopleiding werkte hij een jaar in Zürich, waarna hij naar Nederland kwam. Hier werkte hij in hotels en restaurants. Hij had een kookrubriek in televisieprogramma's van 24Kitchen en LLiNK.

De samenwerking met McDonald is ontstaan uit een bijdrage van de tv-kok aan een receptenboekje voor Zonnebloemvrijwilligers. Het boekje was bedoeld als extra stimulans voor onze vrijwilligers om in coronatijd vaker samen met deelnemers iets te bakken of zelf iets te bakken voor deelnemers en er samen bij de koffie van te genieten. “Het is zo dankbaar om iedereen samen lol te zien hebben. Eten verbindt en ik geniet hoeveel plezier ze samen hebben.” 

Sluit jij je ook aan?

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je je ook aansluiten bij een lokale afdeling? Bekijk dan onze mogelijkheden. 

Barbecue Zonnebloem Jong Amsterdam met chef-kok Andy McDonald

Barbecue Zonnebloem Jong Amsterdam met chef-kok Andy McDonald

Barbecue Zonnebloem Jong Amsterdam met chef-kok Andy McDonald

 

Barbecue Zonnebloem Jong Amsterdam met chef-kok Andy McDonald

Barbecue Zonnebloem Jong Amsterdam met chef-kok Andy McDonald