Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

VriendenLoterij blijft de Zonnebloem steunen

04-11-2015
Bij de VriendenLoterij kunnen deelnemers zelf bepalen naar welk goed doel de helft van hun inleg gaat. Dit heet geoormerkt meespelen. Deelnemers die niet zelf een specifiek goed doel bepalen, steunen met de helft van hun inleg tientallen organisaties, zoals Nationale Vereniging de Zonnebloem. Naast een jaarlijkse bijdrage van 200.000 euro ontving Nationale Vereniging de Zonnebloem in 2015 ook een geoormerkte bijdrage van ruim 360.000 euro. Noud van Rooij namens Nationale Vereniging de Zonnebloem: “Wij zijn als organisatie voor onze inkomsten volledig afhankelijk van donaties, zowel van particulieren als van organisaties en bedrijven. Fantastisch dat de VriendenLoterij ons ook de komende jaren blijft ondersteunen.”

Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen, VriendenLoterij: “Nationale Vereniging de Zonnebloem doet er alles aan om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. In 2014 kon de vereniging dankzij een schenking van de VriendenLoterij Paleis Het Loo toegankelijk maken voor mensen met fysieke beperking. Daarnaast financiert Nationale Vereniging de Zonnebloem met de bijdrage van de VriendenLoterij de Zonnebloemvakanties. Wij zijn blij dat wij dankzij onze deelnemers ook de komende 5 jaar kunnen streven naar een samenleving waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos kunnen deelnemen.”

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij mensen in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk. Deelnemers van de loterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen. Inmiddels speelt bijna een half miljoen Nederlanders mee voor 47 goede doelen en ruim 3.200 clubs en verenigingen in Nederland. Sinds 1998 is bijna 680 miljoen euro aan goede doelen geschonken.