Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

vriendenloterij

Fantastisch bedrag van Vriendenloterij

12-02-2019

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de VriendenLoterij kreeg de Zonnebloem maandag 11 februari een cheque ter waarde van € 629.104,-. Het bedrag wordt besteed aan de Zonnebloemvakanties voor mensen met een lichamelijke beperking. 

61,1 miljoen voor verschillende goede doelen

Dankzij de loterijdeelnemers, van ieder lot gaat de helft naar het goede doel, kan de VriendenLoterij in 2019 een totaalbedrag van 61,1 miljoen euro uitkeren aan 54 goede doelen die werkzaam zijn op het gebied van gezondheid en welzijn. Naast armoedebestrijding onder kinderen waren er dit jaar nog twee aandachtsgebieden waarvoor extra schenkingen beschikbaar waren: het bevorderen van taal- en leesvaardigheid van kinderen en toegang tot betaalbare medicijnen voor patiënten met een zeldzame ziekte.

Over de VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij vrijwilligers in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor goede doelen die werken aan gezondheid en welzijn en geeft bekendheid aan hun werk. Bij de VriendenLoterij is je mobiele telefoonnummer je lotnummer. Deelnemers maken met hun mobiele telefoonnummer maandelijks kans op meer dan honderdduizend prijzen en hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen. Inmiddels spelen ruim 528.000 huishoudens mee voor 54 goede doelen en ruim 3.300 clubs, veenigingen en stichtingen in Nederland.

Foto: Roy Beusker Fotografie