Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

$name

Zorg- & Leefstijlhotel Imminkhoeve in Lemele gaat de revalidatie verzorgen van patiënten die moeten herstellen van het coronavirus. Alle veiligheidsmaatregelen zijn getroffen en inmiddels hebben zeven Zonnebloemvrijwilligers zich aangemeld. De eerste gasten die extra zorg en aandacht nodig hebben voor hun herstel kunnen ontvangen worden.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Esther van der Kooij, directeur van de Stichting Imminkhoeve: “Wij zien het als onze maatschappelijke verplichting om als zorgaccommodatie deze diensten aan te bieden. In nauwe afstemming met de Veiligheidsregio IJsselland hebben we ons goed voorbereid.” Inmiddels is er contact geweest met het Isala Ziekenhuis in Zwolle en regionale thuiszorginstelling Carinova regelt de zorg. “We hopen snel te starten en kunnen opschalen naar 40 patiënten,” aldus Van der Kooij.   

Van vakantievrijwilliger naar zorgvrijwilliger

Doordat de Imminkhoeve rolstoeltoegankelijk is, zijn de vakantieaccommodaties populair bij Zonnebloemafdelingen. Annelies Koppers, projectleider Vakanties bij de Zonnebloem: “Door het coronavirus hebben we alle afdelingsvakanties af moeten zeggen, ook die op ons schip MPS de Zonnebloem. Maar we hebben met Esther overlegd en de gediplomeerde vakantievrijwilligers die nu ook thuiszitten, gevraagd of zij Imminkhoeve wilden helpen.” Direct waren er zeven Zonnebloemvrijwilligers die bij de Imminkhoeve gaan helpen als zorgvrijwilliger.

Familie opvangen in het hotel

Imminkhoeve heeft ook een zorg- & leefstijlhotel: het Landhuis. Het is een volledig rolstoeltoegankelijk zorghotel met alle voorzieningen, gelegen in een prachtige omgeving. De rust en schoonheid zal bijdragen aan het spoedige herstel. Van der Kooij: “Het zorghotel is de uitvalsbasis voor de zorgmedewerkers en -vrijwilligers. In het zorghotel kunnen we ook familie opvangen, zodat er voorzichtig bezoek mogelijk is.”

Kijk voor het aanbod op www.imminkhoeve.nl.