Museum

De Zonnebloem zet zich al 75 jaar in om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. 
Bekijk hier alle mijlpalen uit onze rijke historie. Klik op een periode waar je meer over wilt zien. Je krijgt dan op de tijdlijn een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in die periode met foto's, video's en geluidsfragmenten.

Fashion on Wheels

Met de actie Fashion on Wheels vroeg de Zonnebloem in 2014 aandacht voor mode voor mensen in een rolstoel. Samen met studenten Fashion Design van het ROC van Amsterdam organiseerden wij een wedstrijd. In het RTL tv-programma Life 4 You werd uiteindelijk bekend gemaakt dat Kelly Lampers de beste outfit heeft ontworpen. Zij maakte een korte trenchcoat en stoere jeans voor model Marcel Remeijsen. Daarbij maakte Kelly gebruik van slimme sluitingen, drukkers die knopen lijken, en maakte het achterpand van de jas van een andere, rekbare stof dan de voorkant. "Zo kan hij makkelijk de armbewegingen maken om zijn rolstoel voort te duwen", legt winnares Kelly uit.

Als je in een rolstoel zit, is goed passende en comfortabele kleding extra belangrijk. Helaas zijn de keuze en beschikbaarheid erg beperkt. Bovendien is de kleding vaak niet erg trendy en meestal duur in de aanschaf. Dat moet anders vinden wij! Want zorgeloos deelnemen aan de samenleving betekent ook: zijn wie je bent en dat kunnen laten zien aan anderen.

Toegankelijke mode op de Support Beurs 2016

Kortom; een geslaagd project. En door deze mooie actie kwam de Zonnebloem in contact met een aantal ontwerpers van kleding voor mensen met een beperking. Stuk voor stuk bevlogen, creatieve mensen met goede ideeën. De Zonnebloem ondersteunt waar het kan deze projecten. In de zomer van 2016 hebben we op de Support Beurs een Beauty & Modeplein mede mogelijk gemaakt. In mooie boetiekjes en d.m.v. modeshows hebben verschillende ontwerpers van rolstoelmode hun laatste collectie laten zien. Lees meer over onze actie op de Support Beurs.   

1 / 3

Video's

Deze content bekijken? Accepteer dan de marketingcookies om verder te gaan. Accepteren
Deze content bekijken? Accepteer dan de marketingcookies om verder te gaan. Accepteren