Museum

De Zonnebloem zet zich al 75 jaar in om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. 
Bekijk hier alle mijlpalen uit onze rijke historie. Klik op een periode waar je meer over wilt zien. Je krijgt dan op de tijdlijn een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in die periode met foto's, video's en geluidsfragmenten.

Zonnebloemauto

In juli 2014 wordt de allereerste Zonnebloemauto onthuld door Roos Prommenschenckel in dierenpark Amersfoort. Met de Zonnebloemauto biedt de Zonnebloem een flexibele en betaalbare vervoersoplossing. Zodat mensen met een lichamelijke beperking er in alle vrijheid op uit kunnen. Voor de verhuur van de auto’s werkt de Zonnebloem samen met Welzorg Auto op Maat. In eerste instantie is de Zonnebloemauto in zes plaatsen in Nederland te huren: Amsterdam, Zeist, Zwolle, Groningen, Den Bosch en Geleen.

Steeds meer mensen met een lichamelijke beperking genieten van een dagje uit met de Zonnebloemauto. Sommige mensen gaan zelfs op vakantie met de Zonnebloemauto en huren de aangepaste rolstoelauto een hele week of zelfs langer. Gerbrand Kolster ging in 2014 met zijn familie voor de laatste keer naar zijn geboortegrond en de plekken uit zijn verleden, omdat hij wist dat hij niet meer kon genezen van een progressieve ziekte. Lees het verslag van deze bijzondere reis

In 2016 groeit het aantal verhuurlocaties naar meer dan 25. Er is zo goed als landelijke dekking. Vanaf 2015 zijn er ook meerdere type auto's. Naast de Volkswagen Caddy rijden er ook zonnebloemauto's van het  Fiat Doblo rond. In 2016 komt de Opel Combo daar bij. 

Steeds meer mensen geven zich op om vrijwillig als chauffeur mee te gaan met de activiteiten. Een voor de Zonnebloem nieuw type vrijwilligerswerk. Bauke van Brug ging in 2016 al voor de derde keer als chauffeur mee op pad. Lees waarom hij zich inzet. Autocoureur Tim Coronel ging ook een keer op pad met een deelnemer en dat bracht onze Zonnebloemauto op het cicuit van Zandvoort. 

1 / 3

Video's

Deze content bekijken? Accepteer dan de marketingcookies om verder te gaan. Accepteren
Deze content bekijken? Accepteer dan de marketingcookies om verder te gaan. Accepteren