Museum

De Zonnebloem zet zich al 75 jaar in om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. 
Bekijk hier alle mijlpalen uit onze rijke historie. Klik op een periode waar je meer over wilt zien. Je krijgt dan op de tijdlijn een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in die periode met foto's, video's en geluidsfragmenten.

Toegankelijkheid Paleis het Loo

Door een donatie van de VriendenLoterij kan de Zonnebloem in 2014 samen met Paleis Het Loo, de toegang tot het paleis en de tuinen voor mensen met een lichamelijke beperking duurzaam verbeteren. Deze aanpassingen markeren ook meteen het begin van ons project 'Onbeperkt Eropuit'. Met financiële ondersteuning van onder andere de Vriendenloterij maken we 60 vrijetijdslocaties in Nederland beter toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking.

Tijdens het Goed Geld Gala 2014 van de VriendenLoterij krijgt directeur Noud van Rooij van de Zonnebloem een cheque ter waarde van € 455.570 overhandigd. Dit bedrag is voor het verbeteren van de toegankelijkheid van Paleis het Loo. Door deze donatie werd het gehele terrein toegankelijker gemaakt. In 2014 genoten zo'n 5000 Zonnebloemdeelnemers en -vrijwilligers van het paleis en de tuinen. De aanpassingen zijn ook blijvend, dus ook de komende jaren kunnen minder valide paleisbezoekers hiervan gebruik maken.

1 / 6

Video's

Deze content bekijken? Accepteer dan de marketingcookies om verder te gaan. Accepteren
Deze content bekijken? Accepteer dan de marketingcookies om verder te gaan. Accepteren