Museum

De Zonnebloem zet zich al 75 jaar in om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. 
Bekijk hier alle mijlpalen uit onze rijke historie. Klik op een periode waar je meer over wilt zien. Je krijgt dan op de tijdlijn een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in die periode met foto's, video's en geluidsfragmenten.

Floriade 2012

De Zonnebloem is in 2012 bij het grootste evenement van Nederland: de Floriade. Dankzij een bijdrage van de Rabobank Foundation genieten dit jaar 33.000 mensen met een lichamelijke beperking van een dagje uit op deze wereldtuinbouwtentoonstelling in Venlo. Op het Floriade-park stonden rolstoelen klaar en het park was voor iedereen zo toegankelijk en bereikbaar mogelijk gemaakt. Een Zonnebloemteam op het Floriadepark coördineerde de bezoeken. 

Op 11 april werden de eerste bussen met deelnemers en vrijwilligers op bijzondere wijze onthaald. In het bijzijn en onder begeleiding van bekende Nederlanders en de directeuren van de Rabobank Foundation, Floriade en de Zonnebloem, werden zij op een speciale manier over de groene loper, omzoomd met fotografen, richting de Floriade gebracht. De Floriade duurde van 5 april tot 7 oktober.

1 / 4

Video

Deze content bekijken? Accepteer dan de marketingcookies om verder te gaan. Accepteren