Museum

De Zonnebloem zet zich al 75 jaar in om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. 
Bekijk hier alle mijlpalen uit onze rijke historie. Klik op een periode waar je meer over wilt zien. Je krijgt dan op de tijdlijn een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in die periode met foto's, video's en geluidsfragmenten.

Ondertekening Toegankelijkheidsconvenant

Tientallen vrijetijdslocaties door Nederland ondertekenen op 20 november 2017 het Toegankelijkheidsconvenant van de Zonnebloem. Hiermee beloven zij zich in te zetten voor een betere toegankelijkheid van hun locatie voor mensen met een lichamelijke beperking. Met deze ondertekening wordt een grote stap gezet richting een toegankelijker Nederland. Want een dagje uit moet voor iedereen mogelijk zijn, ook als je in een rolstoel zit. 

Het convenant is een initiatief van de Zonnebloem. Vóór 2020 gaat we met financiële steun van de VriendenLoterij zestig vrijetijdslocaties beter toegankelijk maken. Volgens Zonnebloemdirecteur Marc Damen is dat hard nodig. “Qua toegankelijkheid loopt Nederland achter op de ons omringende landen. We willen dat nog meer mensen met een lichamelijke beperking kunnen genieten van een dagje uit.” 

Lees hier meer over dit project.

1 / 3