Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Blog Jolanda Bol: overal gaan en staan met de Zonnebloemauto

‘Gewoon weer eens samen boodschappen doen’

04-11-2015

Gaan en staan waar je wilt. En niet meer afhankelijk zijn van anderen. Dát is de vrijheid die de Zonnebloemauto met zich meebracht voor Elly Hermans. Eerder dit jaar beleefde ze een onvergetelijke week in Zuid-Limburg. Haar dochter, gastblogger Jolanda Bal, vertelt.

“Mijn moeder (80) heeft vroeger als verpleegkundige gewerkt. Vanuit dat werk heeft ze in het verleden veel vrijwilligerswerk gedaan voor de Zonnebloem. Tegenwoordig zit ze in een rolstoel. Daarom is ze normaal gesproken aangewezen op een zorgtaxi. Dat lukt wel, maar het brengt wel wat beperkingen met zich mee. Je moet iets reserveren, bellen en op tijd klaar staan, en ga zo maar door. ‘Even’ iets doen is er niet meer bij.


Eerder dit jaar hoorde ik van de Zonnebloemauto. Dat leek ons ideaal. Je bent immers eigen baas en kunt gaan en staan waar je wilt. Dat is vrijheid! We hebben de auto gehuurd om een week weg te gaan met mijn moeder en al haar dierbaren. Ik was mee, mijn broer en een goede vriendin van de familie. En mijn zus met haar zoon, het enige kleinkind van mijn moeder. Dat is bijzonder, want zij wonen in New York en waren over in Nederland. En zo waren we met z’n twaalven. En de honden, die waren natuurlijk ook mee!

De week – van maandag tot vrijdag – hebben we doorgebracht in een vakantiewoning in Zuid-Limburg, op kasteeldomein De Cauberg, vlakbij Valkenburg. Een groot en volledig aangepast huis, met speciale voorzieningen, wat helemaal geschikt is voor iemand in een rolstoel.

Blog Jolanda bal: op vakantie met de Zonnebloemauto

 We hebben de auto tijdens die vijf dagen heel goed gebruikt. Gewoon om lekker eens rond te toeren in de streek. Maar ook om even naar het dorp te gaan. Of een dagje Maastricht. Dat laatste was voor mijn moeder echt een hoogtepunt. Niet alleen omdat het prachtig weer was én een heel leuke stad, waar je goed kunt winkelen. Ook omdat ze er is geboren. Ze vertelde veel over vroeger. En ondanks de veranderingen herkende ze nog heel veel en wist ze overal de weg. Als een stadsgids leidde ze ons rond. 

Die week zijn we vrijwel elke dag even in Valkenburg geweest. De vrijheid die zo’n auto je biedt… Dat je boodschappen gaat doen en dat mijn moeder gewoon weer eens mee kan. Dat klinkt als iets heel normaals, maar dat is het voor ons niet. Ook gingen we uit eten. Dan is het natuurlijk ideaal dat je ook ‘gewoon’ in de auto stapt. En eigen baas bent over hoe laat je weer thuis bent. Dus niet meer afhankelijk van andere mensen die nog afgezet moeten worden met de taxi, bijvoorbeeld.

Volgend jaar gaan we zeker weer een weekje weg met z’n allen. Eerst maar even een goede accommodatie vinden, want dat is lastiger dan een goede auto, weet ik nu. Want dat wordt weer de Zonnebloemauto!”

Jolanda Bal-Hermans

Jolanda’s moeder Elly Hermans (80) beleefde eerder dit jaar een onvergetelijke vakantieweek. Dankzij de Zonnebloemauto hadden Elly en al haar dierbaren alle vrijheid om een week lang te doen wat ze willen.