Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

De Zonnebloem introduceert rolstoelhuurauto

02-07-2014

Met de Zonnebloemauto biedt de Zonnebloem een flexibele en betaalbare vervoersoplossing. Zodat mensen met een lichamelijke beperking er in alle vrijheid op uit kunnen. Dat gold ook voor Regina Kruisheer die via een Facebook-actie een dagje uit met deze auto won: “Via Facebook las ik het bericht over de Zonnebloemauto en waar ik met die auto heen zou willen. Het liefst wilde ik naar de Arena en Edwin van de Sar ontmoeten. Helaas was dat niet mogelijk. Maar ik wilde ook graag witte tijgers zien en daar ga ik straks naar toe hier in het dierenpark. De mogelijkheden wat betreft vervoer voor mij zijn beperkt, dus dit is geweldig. We gaan straks zelfs naar de Mac voor een frietje. Daar ben ik al zo lang niet geweest!” 

Vernieuwend 

Vernieuwend voor de Zonnebloem is dat ook mensen van ‘buiten de vereniging’ de auto kunnen huren. En dat zij zelf kunnen kiezen met wie ze eropuit gaan. Natuurlijk kan dat een Zonnebloemvrijwilliger zijn. Maar iemand kan ook met partner, gezin, vrienden of collega’s op pad. Natuurlijk biedt de Zonnebloemauto volop kansen om potentiële nieuwe deelnemers kennis te laten maken met de Zonnebloem! “Er gaat een wereld voor mij open door de Zonnebloemauto. Wat is er opeens veel mogelijk aan leuke dagjes uit dankzij dit type vervoer”, vertelt Annet de Gier begeleidster van mevrouw Raverat, die afhankelijk is van een rolstoel. “De auto rijdt ook erg lekker en je zit comfortabel.” 

Zonnebloem rolstoelauto 

Samenwerking met Welzorg Voor de verhuur van de auto’s werkt de Zonnebloem samen met Welzorg Auto op Maat. In eerste instantie is de Zonnebloemauto in zes plaatsen in Nederland te huren: Amsterdam, Zeist, Zwolle, Groningen, Den Bosch en Geleen. De komende tijd gaan we de mogelijkheden bekijken om ons ‘wagenpark’ uit te breiden. De ambitie is om een landelijk dekkend netwerk aan te kunnen bieden. 

De Zonnebloemauto is alleen te huren door mensen die gebruik maken van (elektrische) rolstoel of scootmobiel. Zij kunnen hiervoor een speciale pas aanschaffen. Dankzij onze donateurs kan de Zonnebloem de auto verhuren voor € 40,- per dag! 

Meer weten over de Zonnebloemauto?