Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

De liefde vieren op het schip

17-10-2014

Oktober 2013. De 24-jarige Danoesja gaat voor het eerst mee op het Zonnebloemschip. In haar eentje. Ze gaat aan boord, haar ouders zwaaien haar uit vanaf de kade. Zij staan toevallig naast de ouders van een jongen die ook voor het eerst meegaat. Ook hij reist alleen. 

Nog maar een half uur onderweg, kruisen Danoesja en Yannic elkaars pad. En het was meteen liefde op het eerste gezicht. “Ik vond hem meteen leuk. En vooral heel grappig. Het was eigenlijk liefde op het eerste gezicht. En al snel merkte ik: hij begrijpt mij. In alles. Ook dingen die met mijn fysieke beperking te maken hebben. Daar kan hij zich natuurlijk goed een voorstelling van maken, omdat hij zelf ook in een rolstoel zit.” 

Mooiste week van het jaar 

De twee zijn mee met een bijzondere themareis op het schip, die in het teken staat van Nederlandstalige muziek. “Het was de mooiste week van het jaar. Dankzij Yannic. Na een vervelend jaar voor mij, met veel gezondheidsperikelen, betekende dit de ommekeer.” 

Na een paar dagen besluiten de twee dat ze serieus met elkaar verder willen. “Ik weet nog precies hoe dat ging. Het was tijdens het optreden van zanger Syb van der Ploeg op het schip. Yannic kwam naar me toe, het was zo rond 23.00 uur, en stelde die vraag. Ik heb geen moment getwijfeld.” 

Elke avond in een deuk 

Het moment van afscheid nemen, een week later, kwam dan ook hard aan. “De tranen liepen over mijn wangen. Ik had echt mijn soulmate gevonden. Alleen woont hij dus 200 kilometer bij me vandaan. We spraken af elke dag te bellen en dat doen we een jaar later nog steeds. Elke avond liggen we in een deuk samen aan de telefoon. Tussendoor hebben we elkaar natuurlijk ook opgezocht, maar dat gaat niet elk weekend.” 

Vieren 

Volgende week vieren de twee hun jaar samen tijdens een weekje op het schip. Waar het allemaal begon. “We kijken er ontzettend naar uit! Heerlijk een week samen, daar zijn we echt aan toe. Het plan is om op diezelfde woensdagavond lekker uit eten te gaan. Dan is het precies een jaar geleden. Ik krijg het er al warm van als ik eraan denk.”