Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Meer vrijheid met de Zonnebloemauto

Hoe zou je het zonder zo'n auto moeten doen

07-07-2015
Ina en haar man emigreerden twintig jaar geleden naar Canada. “Hoofdzakelijk vanwege onze dochter, die lichamelijk beperkt is. Zij moest naar school, en dat is in Canada heel erg goed geregeld. Kinderen met een handicap kunnen op veel meer plekken terecht dan in Zuid-Afrika, waar we destijds woonden. Dus we zijn vertrokken en hebben geen seconde spijt gehad.” En educatie is niet het enige dat in Canada goed geregeld is als het om gehandicapten gaat. “Als je een nieuwe auto koopt, zorgt de overheid hier voor de aanpassingen aan die auto. Ze bouwen hem voor je om. Wij hebben zelf een auto waar Ilse achterin zo in mee kan rijden!”

Op pad met de Zonnebloemauto

Maar wat te doen als je een week op vakantie wil naar Nederland, en de auto thuis moet blijven? “Een vriendin van ons is Zonnebloemvrijwilliger en kende de Zonnebloemauto. Onze eerste indruk was meteen goed. Hij lijkt zelfs op onze auto thuis. We hebben hem een week gehuurd en dat was fantastisch! Zeeland, de Keukenhof, we zijn overal heen gereden. We hebben onze familie en vrienden weer kunnen opzoeken. Ilse heeft haar opa en oma weer gezien. Ze heeft ontzettend genoten en is natuurlijk weer verwend door iedereen.”

Vrijheid blijheid

Zonder Zonnebloemauto was dit niet gelukt, aldus Ina. “Eigenlijk zou iedereen met een gehandicapt kind in Nederland, nee, in de wereld, over zo’n auto moeten kunnen beschikken. Ik begrijp niet hoe mensen het zonder zo’n aangepaste auto doen? De vrijheid en zelfstandigheid die wij hebben raak je kwijt als je met taxi’s moet gaan werken. Als wij geen aangepaste auto zouden hebben, zou ik denk ik hele dagen thuiszitten met Ilse.”

Beter dan thuis

Met de Zonnebloemauto was het dus even zoals thuis. Misschien zelfs nog iets beter: “Het kliksysteem van de Zonnebloemauto, waarmee de rolstoel wordt vastgezet, was een stuk handiger dan dat we thuis hebben. Ilse vond dat we dat ook maar moesten hebben en heeft ons ertoe gedwongen er een foto van te maken.”