Strandtip de zee in met de Tiralo

Strandtip Borkum
Bakken in de zomerzon of juist uitwaaien in de herfstwind: iedereen heeft wel wat met het strand. Daarom moet je er ook vanuit een rolstoel van kunnen genieten! Hoe? We geven je tips. Deze keer: strandrolstoel Tiralo!

De branding bereiken met een strandrolstoel is één. Maar wat als het water lonkt… Dan biedt de Tiralo uitkomst. Dit is een bijzondere strandrolstoel waarmee je vanaf het zand het water in kan rijden en die blijft drijven. Een begeleider trekt de stoel het water in en de gele armleuningen worden drijvers zodra ze het wateroppervlak rake
 
“Top geregeld”
Op Ameland is de Tiralo voor mensen met een lichamelijke beperking gratis te gebruiken. Zo werd hij ook gebruikt tijdens een Zonnebloemvakantie op het Waddeneiland. “Top geregeld door de gemeente Ameland, deze voorziening”, aldus Jan Schuil, die mee ging als vakantievrijwilliger. En ook buiten Nederland is hij populair. Zo gingen verschillende vakantiegangers van de Zonnebloemreis naar Bodrum in Turkije met de Tiralo het water in. 

  

Ameland en Scheveningen

De Tiralo is van 15 juni t/m 15 september gratis beschikbaar op Ameland, bij de strandopgangen van Hollum, Nes en Burgen. Daarnaast is hij te huren bij Biesieklette in Scheveningen, voor 2,50 euro per dag.