Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Onthulling Zonnebloemauto Katwijk bij Soldaat van Oranje

“Nóg intenser genoten van Soldaat van Oranje”

01-03-2016

De wethouder die je thuis ophaalt én je als eerste passagier meeneemt in een gloednieuwe Zonnebloemauto. Het overkwam Sylvia Bons uit Katwijk. Met de Katwijkse Zonnebloemauto bezocht ze de theatershow Soldaat van Oranje.

De Zonnebloemauto rijdt zaterdagmiddag voor bij de flat van Sylvia Brons. Achter het stuur een bijzondere chauffeur: wethouder Gerard Mostert van de gemeente Katwijk. Hij haalt de dames vandaag op voor een bijzondere aangelegenheid: de onthulling van de nieuwe Katwijkse Zonnebloemauto, dat ze vieren met een bezoek aan de musical Soldaat van Oranje.

Liefhebber van theater

De wethouder helpt Sylvia in haar rolstoel de auto in en stapt weer achter het stuur. De plaats van bestemming is de Theaterhangaar, waar de voorstelling al jaren wordt opgevoerd. Sylvia kijkt er ontzettend naar uit. “Ik ben een enorme liefhebber van theater, maar sinds ik in een rolstoel zit, is het lastiger om voorstellingen te bezoeken. Dus ik kan niet wachten. Ik zag de show zes jaar geleden als try-out en ben heel benieuwd of hij nog steeds zo spectaculair is.”

Flexibel

Sylvia woont op nog geen tien minuten rijden van de Theaterhangaar. Toch is het voor haar niet zo simpel om er te komen. Ze is vanwege haar rolstoel afhankelijk van aangepast vervoer. “Dat werkt, maar flexibel is anders. Zeker als je onderweg meerdere mensen moet ophalen of afzetten. Dan kun je zomaar een uur doen over een ritje dat eigenlijk een kwartier kost.”

Aanwinst voor Katwijk

Vandaag maakt ze kennis met een alternatief: de Zonnebloemauto. Een rolstoelauto, te huur voor mensen die gebruikmaken van een rolstoel of scootmobiel. Vanaf vandaag is de auto ook beschikbaar in haar woonplaats Katwijk. “Dat is echt een aanwinst!”, vertelt Sylvia. “Zeker als je kinderen of kleinkinderen hebt, is het leuk om met z’n allen te rijden. Als ik dat met een taxi moet doen, is dat een hele organisatie. Ik ga er zeker vaker gebruik van maken.”

Unieke show

Als het duo na de voorstelling weer naar buiten komt, zitten ze vol verhalen. “Wat een show! Ik heb het nog intenser beleefd dan de eerste keer”, vertelt Sylvia. “Deze voorstelling is echt uniek. Een draaiende tribune, een strand dat op het podium verschijnt. Het lijkt allemaal zó echt. Vandaag hebben we ook extra genoten omdat we de tijd aan onszelf hadden. We konden blijven zolang we wilden en hoefden geen rekening te houden met het tijdsschema van een taxi. Het is dan ook heel fijn dat we nu niet meer hoeven te wachten.