Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Op je oude dag met zijn tweeen op stap

Familie de Wilde op stap met de Zonnebloemauto

Ondanks hun hoge leeftijd, rijden Aart (87) en Marrie (83) nog overal naartoe. Maar: wel altijd in de buurt. Vanwege de zware rolstoel van Marrie, die moeilijk in de auto past. Toch kon het echtpaar deze zomer met een gerust hart aanschuiven bij een gezellige familiebarbecue – aan de andere kant van Nederland.  

Aart rijdt op zijn 87e nog altijd zelf auto. Het liefst maakt hij een uitstapje samen met zijn vrouw Marrie, die sinds een aantal jaar gebruikmaakt van een rolstoel. Haar compacte rolstoel, die makkelijk in- en uit elkaar te halen is, legt hij dan achterin de auto. “Maar voor langere uitstapjes heeft ze echt haar grote zware rolstoel nodig, met het motortje achterop. En die krijg ik niet achterin de auto.”

Drie verjaardagen

Toen het echtpaar, woonachtig in Lelystad, werd uitgenodigd voor een familiebarbecue in Enschede, wilden ze daar toch wel erg graag bij zijn. “Deze familie woont zo ver weg, dat we ze weinig zien. En tijdens de barbecue werden drie verjaardagen gevierd”, legt Aart uit. Daarom besloten ze de Zonnebloemauto uit te proberen. Toevallig wordt de auto verhuurd in hun eigen verzorgingshuis Hanzeborg. “Ik zag de flyer liggen en ik dacht: dat ik precies wat we nodig hebben.”

“Fijne wagen”

Het bleek een schot in de roos. Aart en Marrie reden samen in de Zonnebloemauto naar Enschede. Aart achter het stuur en Marrie in haar rolstoel achterin. “Hij reed heel lekker. Echt een fijne wagen!” Met prachtig weer toerde het echtpaar over de Veluwe naar het oosten van het land. “Bij de schaapskooi in Ermelo zijn we nog even gestopt. Heel fijn dat je op zo’n dag je eigen weg kunt gaan. We gaan deze auto zeker vaker huren.”

Oude koeien

In Enschede stond de koffie klaar en lag het vlees te sissen op de barbecue. “Zo leuk om elkaar weer te zien. Gespreksstof is er ook na al die tijd genoeg hoor. Vooral herinneringen ophalen aan vroeger. ‘Ken je die nog en ken je die nog?’. Lekker veel oude koeien uit de sloot halen met z’n allen. Zoals het hoort!”

Familie de Wilde op stap met de Zonnebloemauto