Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Henk ziet met de Zonnebloemauto de Nederlandse kust

Henk ziet voor het eerst de Nederlandse kust

05-09-2016
Henk zit met zijn twee nichten Ria en Wilma op een terrasje op de boulevard van Scheveningen. Met twinkelende ogen kijkt hij om zich heen. Hij ziet voor het eerst de Nederlandse kust. “Wat prachtig. Geweldig om dit mee te maken. De zeelucht ruikt heerlijk. En de warmte voelt hier totaal anders dan in het binnenland. Niet zo benauwd, maar heerlijk verfrissend. Wat een bijzondere plek.”

Nog een keer op vakantie

Henk is een weekendje weg met zijn nichten. De drie zijn hecht, maken vaker uitstapjes en hebben dan veel lol. “Toen ik van de Zonnebloemauto hoorde, moest ik meteen aan Henk denken”, vertelt Ria. “Hij is lichamelijk beperkt en daarbij ernstig ziek. Eerder had hij me verteld dat hij graag nog een keer op vakantie wilde. Met dit vervoer zijn we flexibel en kunnen we een heel weekend ons eigen plan trekken.”

Lachen

Dat begon al met de heenreis. “Vanaf het moment dat we in de auto stapten, hadden we vakantie. We hebben onderweg lekker geluncht en hebben heerlijk op ons gemak gereden. Een paar keer fout, dat wel, maar daar kunnen we dan alleen maar om lachen.”

Zelfstandigheid

De zelfstandigheid was voor Henk een verademing. “Ik heb een hekel aan afhankelijkheid, zeker als het gaat om vervoer. Niets zo vervelend als moeten wachten op een taxi waarvan je niet weet hoe laat hij er zal zijn. Ik wil nog genieten van elke dag en het is zonde als juist dat soort praktische obstakels je dan in de weg zitten. Gelukkig was dat dit weekend dankzij de Zonnebloemauto niet het geval. We hebben vaak de slogan van de Zonnebloem aangehaald: er kan zoveel meer dan je denkt!”

Henk ziet met de Zonnebloemauto de Nederlandse kust

Helaas is Henk op 26 juni 2017 overleden. Het was de wens van familie en vrienden van Henk om dit verslag op onze website te laten staan.