Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Truus en Caressa in de Markthal in Rotterdam

"Ze is gewoon familie"

19-01-2017

Als echte Rotterdamse niet meer buiten in je eigen stad kunnen komen. Sinds Truus de jonge Caressa heeft ontmoet is dat gelukkig verleden tijd. Vandaag gaan ze samen naar de Markthal. Een wens die in vervulling gaat.

Truus en Caressa lopen als kleindochter en oma door de Markthal. Toch kennen ze elkaar nog maar een jaar. Truus kan door haar diabetes amper nog lopen en is aan huis gekluisterd. Anderhalf jaar kwam ze niet buiten. “Ik wil wel, maar mijn lichaam kan het niet.” Totdat vrijwilliger Caressa op de stoep staat. “Met haar hulp lukt het wél. Ze helpt me de lift in en duwt mijn rolstoel. Ik ben haar zo dankbaar. Ze is inmiddels gewoon familie.”

Lees ook het interview over de gezamenlijke hobby van Truus en Caressa: kerst!