Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Zonnebloemauto Emmen

Sijchien viert vakantie met de Zonnebloemauto

24-08-2017

Dineren in een kasteel, wandelen in de bloementuin en toeren door de bossen. Sijchien Dragstra (79) had de vakantie van haar leven. Met de Zonnebloemauto – en de scootmobiel achterin – reisde ze van Emmen naar het prachtige Brabantse Mierlo.

In Oost-Brabant is veel te ontdekken. Uitgestrekte heidevelden, dichte bossen en hier en daar een eeuwenoud kasteel. Sijchien weet het als geen ander. Jaren geleden ontdekte ze deze plek toen ze er op vakantie ging met haar man, die twee jaar geleden overleed. “Ook al ben ik nu alleen, ik wilde het toch nog eens terug zien. Het is er zó mooi. Bovendien woont er nog familie van mij in Brabant. Die heb ik sinds zijn begrafenis niet meer gezien… Ik kan niet wachten om ze weer vast te houden.”

Scootmobiel meenemen

Een vakantie organiseren, zelfs in eigen land, is voor Sijchien niet zo gemakkelijk. Vooral vanwege een mobiliteitsprobleem. “Vanwege reuma en artrose wordt lopen steeds lastiger. Thuis gebruik ik een rollator en voor lange stukken de scootmobiel. Zeker in Brabant wil je natuurlijk de natuur in. Dus mijn scootmobiel wil ik per se meenemen. Maar vind dan maar eens een goed vervoersmiddel dat ook nog betaalbaar is voor zo’n lange reis.”

Zonnebloemauto

Ze ontdekte de Zonnebloemauto, een rolstoelhuurauto die ook in Emmen te huur is. In deze auto is plaats voor (iemand in) een rolstoel of scootmobiel en nog een paar familieleden of vrienden. Omdat Sijchien alleen op vakantie ging, maakte ze van de optie gebruik om een vrijwilliger te laten rijden. “Die kwam me thuis ophalen met de Zonnebloemauto en haalde me na een week weer op in Brabant om naar huis te gaan. Dat werkte fantastisch.”

De autorit naar het zuiden duurde zo’n 3,5 uur. “Dus we hebben onderweg ergens lekker koffiegedronken. Daar ben je dan natuurlijk vrij in. Het vakantiegevoel was daardoor meteen begonnen. Ongedwongen op pad.”

Elkaar vasthouden

In Mierlo beleefde ze een heerlijke vakantieweek, waar ze de omgeving opnieuw ontdekte én haar familie weer in de armen kon sluiten. “Een aantal neven en nichten woont in Brabant. Wat was het fijn om elkaar weer even vast te houden. Mijn zoon uit Amsterdam kwam ook een paar dagen over en als verrassing stond ook mijn tweede zoon op de stoep. Heerlijk om weer eens familie om me heen te hebben. Dat is voor mij niet vanzelfsprekend.”

Hoofd leegmaken

De twee dagen dat ze geen visite kreeg, trok Sijchien de natuur in. Met haar scootmobiel maakte ze een paar mooie tochten. “De ene dag langs een oorlogsbegraafplaats, de andere dag langs een historisch kasteel. De omgeving is weinig veranderd, nog steeds even mooi. Ik was ontzettend blij dat ik mijn scootmobiel bij me had. Zo tijdens een rondje door de natuur kom ik helemaal tot rust. Even mijn hoofd leegmaken. Daar kan ik weer lang op teren.”