Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Meneer Koevermans en mevrouw Van de Waal bij de kerstshow van de Intratuin in Halsteren

Kerstsfeer opsnuiven in Halsteren

04-12-2017

Al een paar jaar bezoekt de Zonnebloemafdeling in Schiedam tegen het eind van het jaar de Intratuin in Halsteren. Het tuincentrum maakt namelijk enorm veel werk van de kerstshow. Dat maakt de reis naar het zuiden zeer de moeite waard. Mevrouw Van de Waal genoot met volle teugen.

Niet één, maar wel drie keer maakt de Zonnebloem in Schiedam een dagtocht naar Halsteren. Onlangs vertrok een volle bus uit Schiedam met 50 deelnemers en vrijwilligers vol goede zin. “In de bus is het al gezellig. Als je dan in Halsteren aankomt, zie je de kunstsneeuw al liggen. Je komt gelijk in winterse sferen,” vertelt mevrouw Van de Waal (89), die samen met haar dochter (70) in de bus stapte. “Alles is er zo mooi!”

Uitkomst

Ook vorig jaar waren moeder en dochter al van de partij. Sowieso doen ze graag mee aan activiteiten van de afdeling, zoals de soosmiddagen. “Mijn dochter zit in een rolstoel en woont bij mij. Via haar zijn we bij de Zonnebloem terecht gekomen. Ook voor mij is dat een uitkomst. Ik word natuurlijk ook ouder en ga dingen mankeren. Ik kan nog wel lopen, maar heb wel een rollator nodig. Daardoor zijn we behoorlijk aan huis gebonden. Het is zo fijn dat we er met de Zonnebloem uit kunnen en mensen leren kennen!”

Liefde

Bij het tuincentrum stonden rolstoelen klaar voor alle deelnemers, zodat ze het parcours van de omvangrijke kerstshow comfortabel konden afleggen. Na een warme lunch gingen ze op pad, ieder met z’n eigen vrijwilliger. Mevrouw Van de Waal werd vergezeld door meneer Koevermans (71), terwijl zijn vrouw rondwandelde met mevrouw Van de Waals dochter. Tot plezier van alle vier, vertelt meneer Koevermans. “Mijn vrouw had gevraagd of ik mee ging als vrijwilliger, dat doe ik wel vaker. Dat vind ik heel leuk om te doen. Je krijgt heel veel liefde van de mensen. En de kerstshow hier is fantastisch!”

Lichtjestour

In het tuincentrum keek mevrouw Van de Waal haar ogen uit: naar de grote versierde kerstbomen, een heuse draaimolen en prachtige taferelen van sprookjes. “Er draaide een kerstfilm waar je naar kon kijken. Na afloop hebben we een lekker ijsje gegeten. Softijs, daar had ik echt zin in!” Binnenkort staat er nog een activiteit op het programma, waar ze zich nu al op verheugt. “We gaan mee met de lichtjestour. Dan rijden we in het donker met een bus door Rotterdam en Vlaardingen. Dat vind ik ook heel leuk. Normaal kom ik ’s avonds nooit buiten, dus het is geweldig om zo de verlichte stad te kunnen zien. En volgend jaar ga ik graag weer mee naar Halsteren!”

Ook kerstsferen opsnuiven? Bekijk dan de Facebookpagina van Intratuin.

Ook zin om eropuit te gaan? Er zijn bijna 1.200 lokale Zonnebloemafdelingen. Neem contact op met de afdeling bij jou in de buurt.