Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Zonnebloemauto Den-Haag

Een dagje uit de revalidatiesleur

06-02-2018
Het sociale leven van Greet Vogel speelt zich, sinds ze is getroffen door een herseninfarct, af binnen de vier muren van het Haagse revalidatiecentrum waar ze tijdelijk woont. Oud-collega Johan van Winden haalt haar met de Zonnebloemauto een dagje uit de revalidatiesleur. 

Andere gezichten

Greet en Johan werkten voor hun pensioen beide bij de Dienst van het Koninklijk Huis. Zij in de linnenkamer, hij als lakei. Een reünie met oud-collega’s in Ter Aar is voor Greet dan ook een uitgelezen mogelijkheid om na maanden revalideren weer eens andere gezichten te zien. Maar als je in een rolstoel zit, zoals Greet, gaat dat niet zomaar. Johan: “Je bent altijd afhankelijk van anderen om ergens te komen.” 

Chauffeur

Toch is zo’n uitje broodnodig, weet hij. “Na drie maanden in een centrum met dezelfde mensen, zit je verlegen om een ander praatje in een nieuwe omgeving.” Helaas is de rolstoel van Greet te groot om te vervoeren in de kofferbak van zijn auto. Even lijkt het erop dat ze het uitje op hun buik kunnen schrijven. Maar gelukkig stuit de dochter van Greet via internet op de Zonnebloemauto. Daar kan Greet in, terwijl ze in haar rolstoel blijft zitten! Johan wil met alle liefde chauffeuren en zo is het plan rond. 

Bijkletsen

Johan haalt de Zonnebloemauto op en de volgende dag vertrekt hij met Greet en haar dochter naar de reünie voor een high tea en een show in het tuincentrum. Op de terugweg maakt Johan van de gelegenheid gebruik een rondje door Het Groene Hart te maken en brengt hij Greet nog even naar de boulevard van Scheveningen. 

Vertrouwde omgeving

Als ze daar aankomen, begint ze nog meer te glunderen vertelt hij: “Ze straalt ervan! Eigenlijk woont ze in Scheveningen, maar het revalidatiecentrum is aan de andere kant van de stad. Een afstand die in een rolstoel niet te overbruggen is. Het doet haar zichtbaar goed om hier te zijn, in haar eigen omgeving.”

De smaak te pakken

Als ze weer aan de terugrit naar het revalidatiecentrum beginnen, is het drietal moe, maar voldaan. Johan: “Fantastisch dat we dit voor Greet hebben kunnen doen. Ze kwam de deur niet meer uit, maar nu kan ze tenminste weer ergens naartoe!” Het dagje weg is zelfs zo goed bevallen, dat het drietal alweer een nieuw uitje met de Zonnebloemauto op de planning heeft. Johan: “In de zomer gaan we naar de Keukenhof. Ook daar gaan we weer een mooie dag van maken!”