Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Valentijnsdag

"Ze geeft mij het gevoel dat ik ertoe doe"

14-02-2018

Zo nu en dan springt er bij een Zonnebloem-ontmoeting een vonk over. En ook Cupido schiet weleens een pijl af. In het geval van Danny en Mascha was die goed raak. Intussen beleefden ze samen al heel wat geluksmomenten en vandaag hun eerste Valentijn!

Het was 24 juni. De dag van de barbecue van Jong Amsterdam. Mascha Poestkoke (40) was er voor het eerst bij. Danny Hogetoorn (46) voor de tweede keer. Danny: “Ik vond haar meteen leuk.” Mascha reageert: “Maar je zei niets dus ik dacht dat je misschien niet kon praten!” Danny lacht. “Eerst de kat uit de boom kijken. Maar ondertussen dacht ik: ik ga niet naar huis zonder haar telefoonnummer. Ze straalde zo’n openheid, eerlijkheid en humor uit, dat trok me heel erg aan.”

Kriebels

In de taxi op de terugweg begon het tweetal met appen en daar zijn ze nooit meer mee gestopt. Er volgde een date, en nog eentje. En toen ontstonden bij Mascha ook de kriebels die Danny meteen al voelde. “Dit is mijn eerste relatie. Deze gevoelens zijn compleet nieuw voor mij. Opeens merkte ik: ik mis hem als hij nog maar net weg is. Ik wil dichtbij hem zijn. Hij is zo’n goed iemand en geeft me zo veel liefde, steun en warmte.”

Heerlijk gevoel

Danny was tot 2014 getrouwd en is vader van twee kinderen. Hoe zieker hij werd, hoe meer alleen hij kwam te staan. De manier waarop Mascha hem accepteert met al zijn beperkingen verrast hem elke dag opnieuw. “Omdat mijn ziekte progressief is, kan ik steeds minder. Dat is iets wat andere vrouwen die mijn pad kruisten, niet aandurfden. Mascha wel, die neemt me zoals ik ben. Veel mensen keren je de rug toe als je ziek wordt. Mascha viel voor mij ondanks mijn ziekte. Ze geeft mij het gevoel dat ik er nog toe doe. Een heerlijk gevoel.”

Confronterend

Juist omdat ze niet weten hoe lang het nog kan, proberen ze alles uit het leven te halen wat er in zit. “Mascha zegt steeds: we moeten genieten van het nu. ‘Kom we gaan leuke dingen doen!’” En dus gaan ze vaak uit eten, mee met allerlei leuke Zonnebloem-activiteiten en dit jaar voor de tweede keer op Zonnebloemvakantie. “De eerste vakantie was heel fijn, maar ook confronterend omdat er een medepassagier was die MS had, met wie het al veel slechter ging. Dan zie je je voorland. Dat greep me erg aan.”

Liefdesslotje

Gelukkig hebben ze ook veel hele mooie herinneringen aan hun eerste vakantie samen. In Keulen op een fraaie oude brug verraste Mascha hem met een liefdesverklaring. “Er hingen allemaal oude slotjes aan de brug. Opeens toverde zij een slotje uit haar zak. Met de datum waarop we elkaar hebben ontmoet erop geschreven. Ik was daar zo door ontroerd.” Mascha: “We hebben afgesproken om elk jaar een liefdesslotje op te hangen, met de datum waarop we elkaar hebben ontmoet en de datum van die dag erin gegraveerd. Omdat elk jaar dat we van elkaar mogen genieten iets is om te koesteren, te bezegelen.”

Slotjes op de brug

Chocoladehartjes

Aan Valentijn hebben de tortelduifjes ook gedacht. Mascha: “Omdat we elkaar vandaag niet konden zien hebben we afgelopen weekend cadeautjes gegeven. Wat ik kreeg? Chocoladehartjes, kaarsjes en een kussentje in de vorm van een hart. Heel lief!” Ook Danny kreeg hartjes van chocola en een hart waar precies het profiel van de sleutel uit was gespaard. “Zo attent! Nooit gedacht dat ik iemands valentijn zou zijn vandaag.”

Een kaartje

Op deze dag van de liefde zijn ze in gedachten zeker wel bij elkaar.  Mascha: “Zou leuk zijn als ik vandaag ook nog een kaartje in de bus vind.”