Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Regio Westland kreeg veertig ritten met de strandrups gesponsord van een kassenbouwbedrijf in Poeldijk, Lotte van Rijn geniet mee samen met haar oma, ze zwaaien vrolijk naar de camera

Zelf sponsoren werven loont

17-09-2018

Hoe vind je sponsoren voor een activiteit? Door de stoute schoenen aan te trekken, ontdekte Tilly Goes van de regio Westland. Ze wist veertig ritten met de strandrups gesponsord te krijgen voor de Westlandse Zonnebloemafdelingen. Hoe pakte ze dat aan?

Certhon Greenhouse Solutions heet het bedrijf dat ervoor zorgt dat de deelnemers weer eventjes kunnen genieten van het zilte windje en de zon op hun gezicht. Veertig ritten, heeft het kassenbouwbedrijf uit Poeldijk gesponsord. Dat is een gift ter waarde van bijna 10.000 euro. Het betekent dat de twaalf verschillende afdelingen uit het Westland de komende drie jaar allemaal een aantal keer met de rups het strand op kunnen. Ondertussen hebben diverse afdelingen daar al gebruik van gemaakt.

Projectplan indienen 

Regiovrijwilliger Tilly benaderde het bedrijf voor de sponsoring. Tilly: “Iemand tipte mij dat Certhon wel een activiteit zou willen sponsoren. Als je zo’n tip krijgt, moet je daar natuurlijk direct wat mee doen! Ik kende de directeur niet, maar heb gewoon mijn projectplan ingediend en duidelijk gemaakt hoe we het geld gaan gebruiken.”

Strand

De keuze voor de strandrupsritten als bestemming voor het geld, was snel gemaakt. “Onze deelnemers wonen aan het strand en het bedrijf zit ook vlakbij het strand”, vertelt de Westlandse. “En van zo’n rit kunnen een heleboel mensen genieten!” Tilly maakte een projectplan waarin ze het bedrijf vroeg om financiering voor de strandrupsritten. “Ik vermeldde precies hoeveel geld we nodig hadden. We vragen een kleine bijdrage aan de deelnemers dus die trok ik af van de totale kosten van een strandrupsrit en een kopje koffie. Dat staat allemaal netjes in het plan, zodat de sponsor precies weet waar hij aan toe is. Het is fantastisch dat dit is gelukt.”

Vol verhalen

De regio-afdeling nodigde het bedrijf uit om ook eens mee te gaan met de strandritten. Zo kunnen medewerkers zien dat mensen met een beetje hulp heerlijk kunnen genieten. Directielid Lotte van Rijn meldde zich daarvoor aan, samen met haar oma en haar zoontje. Het drietal genoot van begin tot einde van de rit. Lotte: “Als ik zag wat het deed met mijn oma. Ze is haar hele leven veel op het strand geweest. Er kwamen meteen allerlei verhalen bij haar naar boven.”

Vrijwilligers 

En er viel haar nog iets op tijdens het uitje. “De betrokkenheid en liefde waarmee de vrijwilligers hun werk doen, is ongekend. Dat is prachtig om mee te maken.” Lotte is de vrijwilligers dan ook dankbaar voor de uitnodiging: “Als je sponsort hoef je daar natuurlijk niets voor terug, maar het was prachtig om te ervaren wat zo’n uitje betekent voor de doelgroep.”

Bedrijven aanspreken 

Zo zie je maar dat iedereen sponsoren kan werven. Als je maar een concreet plan hebt dat een bedrijf aanspreekt. Tilly: “Je moet een beetje creatief zijn, je plannen enthousiast brengen en durf hebben, dan kom je er wel.”

Zelf sponsoren zoeken?

Tilly heeft handige tips voor afdelingen die ook een activiteit gesponsord willen krijgen:

  1. “Benader een bedrijf in de buurt. Je kunt daarvoor ook gebruik maken van het netwerk binnen je afdeling. Er is altijd wel een vrijwilliger die een medewerker kent. Dat kan helpen om voet aan de grond te krijgen.”
  2. “Kies een bedrijf dat het Zonnebloemwerk kent, of maak duidelijk wat je afdeling doet.”
  3. “Maak een duidelijk plan. Vraag dus niet zomaar om een bedrag, maar benoem een goede bestemming voor het geld. Vertel bijvoorbeeld dat je vijf ritten met een strandrups wilt maken de komende twee jaar en daarbij een kop koffie wilt serveren. Je kunt van tevoren uitrekenen hoeveel geld dat kost.”
  4. “En niet onbelangrijk: laat het bedrijf weten hoe blij je bent met het geld en laat zien dat zij ervoor zorgen dat Zonnebloemdeelnemers kunnen genieten. Wij hebben het bedrijf uitgenodigd om mee te rijden met een rit om dat met eigen ogen te aanschouwen.”

Strandrups

Ben je enthousiast geworden om zelf een tocht met een strandrups te maken? Er zijn aan de Nederlandse kusten verschillende organisaties die de ritten aanbieden. Naast de strandrups in het Westland, kun je bijvoorbeeld ook vanuit Noordwijk vertrekken voor een tocht door het zand.