Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Shoppen in een rolstoel kan bij een van de rolstoeltoegankelijke winkelcentra die Nederland rijk is. Wij stelden een top vijf op en op de foto wordt kleding gepast

Top 5 meest toegankelijke winkelcentra

29-11-2018

Met de kerstdagen voor de deur begint het vanzelf te kriebelen. Een mooie outfit voor onder de boom, leuke cadeautjes of jezelf verwennen met een lekker geurtje. Winkelen in december is extra gezellig, met al die lichtjes en versiering. Tenminste als je geen obstakels tegenkomt én lekker warm en droog blijft. Hier moet je zijn!

Gescreend op

  • Algemene rolstoeltoegankelijkheid*
  • Invalidentoilet
  • Invalidenparkeerplaatsen
  • Toegankelijkheidsinformatie op de website

*Voor de toegankelijkheid van de winkel zijn de winkeliers zelf verantwoordelijk.

1. Kronenburg, Arnhem

Goed bezig! Op de website van dit winkelcentrum vind je de meest volledige informatie over rolstoeltoegankelijkheid, invalidentoiletten en parkeren voor mindervaliden. Alle winkels zijn rolstoeltoegankelijk. Met meer dan 110 winkels zul je hier vast slagen. Mode vind je onder andere bij Vero Moda, Steps, Didi en vele andere. Ga voor leuke cadeautjes naar Xenos, Intertoys of Big Bazar. Het volledige winkelaanbod vind je op de plattegrond. Hierop zie je ook waar het invalidentoilet, de rolstoeluitleen en de lift zich bevinden. Daarin doet dit winkelcentrum het beter dan de andere. Met horeca als La Place, Subway, twee lunchrooms en een gezellig lunchplein is er ook keus genoeg om wat te eten.

2. Alexandrium, Rotterdam

Deze verdient een tweede plek, want – al is het even zoeken waar het staat – je vindt op de website allerlei toegankelijkheidsinformatie. Alle ingangen zijn rolstoeltoegankelijk, er is een invalidentoilet en honden mogen mee. Helaas staat er niets over parkeren, terwijl er wel invalidenparkeerplaatsen op het parkeerdek zijn. Met meer dan 200 winkels raak je hier niet uitgekeken. Scoor een nieuwe tas bij Duifhuizen en laat je verrassen door de originele goodies en cadeautjes van Flying Tiger. Trek gekregen? Trakteer jezelf op de beroemde friet van Bram Ladage en smul van een kokostraktatie voor toe bij Madame Cocos. Je vindt hier modewinkels die je niet op iedere straathoek tegenkomt, zoals Paprika, Moda Paris, Lara Mode, Jacqueline de Yong en Zizzi. Maar ook bekende namen als The Body Shop, Rituals, Zara, WE, Vila en vele andere. Bekijk het hele aanbod winkels in het Alexandrium.

3. Pieter Vreedeplein, Tilburg

Het Pieter Vreedeplein is met 'slechts' 25 winkels kleiner dan de andere centra in deze top 5, maar verdient zeker een plek. Klein is in dit geval namelijk fijn, want dit winkelcentrum in hartje Tilburg is volledig rolstoeltoegankelijk en informeert hierover op de website. Scoor een mooie feestjurk bij Costes Fashion, een jeans of colbert bij Levi’s of een sieraad bij Pandora. Neem voor tassen, schoenen, beauty en nog veel meer een kijkje bij Hudson’s Bay. Geniet van een kop koffie bij Monkey Coffee en smul van een donut bij Dunkin’ Donuts. Je shopdagje combineren met een bezoek aan de bioscoop? Aan het Pieter Vreedeplein vind je de grootste bioscoop van de stad. En ook deze is prima toegankelijk. Het winkelcentrum is goed te bereiken vanaf het station en er is een grote parkeergarage op loopafstand.

4. De Mare, Alkmaar

De ondernemers van dit winkelcentrum hebben zich enorm ingespannen om toegankelijk te zijn voor iedereenOok voor de beste blindegeleidelijnen is gezorgd. Heel jammer dat er op de website niets te vinden is over toegankelijkheid. Toch verdient dit winkelcentrum een plek in de top 5, nu alleen de communicatie nog verbeteren! Het telt bijna 100 winkels. Jezelf lekker verwennen met een geurtje? Dat kan bij Mooi parfumerie. Zin in een gezichtsmassage of een andere schoonheidsbehandeling? Trakteer jezelf op een behandeling bij Total Beauty. Een mooi boek kopen kan bij een van de vier boekwinkels. Ook zijn er 16 modewinkels en 15 horecazaken te vinden. Wat er nog meer te zien is? Die informatie vind je op de plattegrond.

5. Hoog Catharijne, Utrecht

Dit gloednieuwe winkelcentrum glimt en blinkt je tegemoet. Vanaf het station rijd je via het stationsplein zo Hoog Catharijne in. Het is goed rolstoeltoegankelijk, er zijn liften om van niveau te wisselen en er is een invalidentoilet. HC telt 99 winkels, waaronder bekende ketens als H&M, Bershka, Lush, Jack & Jones. In deze tijd is er de speciale kerstwinkel It’s all about Christmas. Je nagels mooi laten maken voor de feestdagen? Dat kan bij Le’s Nails & Spa. De winkels liggen gelijkvloers, wel hebben winkels soms meerdere verdiepingen. Welke winkels een lift hebben, durft eigenaar Kléppiere niet te zeggen. Want voor de toegankelijkheid in de winkel is men zelf verantwoordelijk, zo blijkt na een belletje. Jammer genoeg staat op de site niets over toegankelijkheid. Als je zoekt op ‘rolstoel’ vind je alleen iets over rolstoelverhuur.

En dan nog deze…

Naast toegankelijkheid hebben we bij het samenstellen van deze top 5 ook rekening gehouden met geografische spreiding. De volgende twee winkelcentra liggen - net als Alexandrium - in Zuid-Holland, maar verdienen zeker wel een vermelding.

Koningshoek, Maassluis

Met ruim 65 winkels is Koningshoek de place-to-be in Maassluis. Het winkelcentrum is volledig rolstoeltoegankelijk, beschikt over een invalidentoilet en vermeldt al die informatie op de website.

Stadshart, Zoetermeer

Dit winkelcentrum telt 148 winkels, een bioscoop en theater. Er is een grote doorrijlift en een ruim invalidentoilet. Toen dit winkelcentrum op de schop ging heeft de ontwikkelaar eerst advies gevraagd aan de plaatselijke gehandicaptenraad. Jammer genoeg staat er niets over toegankelijkheid op de website.

Winkelcentrum Tegelen, Venlo

Dit winkelcentrum meldt helaas niets op de website over toegankelijkheid. Hier vind je die informatie wél.