Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
John en Rie werden verliefd tijdens een activiteit van de Zonnebloem, hier zijn ze met een vrijwilliger naar een museum

Tortelduifjes door de Zonnebloem

14-02-2019

Vergeet datingsites. Voor de perfecte match moet je bij de Zonnebloem zijn! Tussen John (90) en Rie (87) uit Amsterdam sloeg een vonkje over tijdens een Zonnebloemactiviteit. Maar om het hart van Rie echt te veroveren, moest John alles uit de kast halen.

Hebben jullie elkaar ontmoet bij de Zonnebloem?

Rie: “We kenden elkaar al van koersbal, een soort jeu de boules. Maar alleen van gezicht. Tijdens een high tea van de Zonnebloem én de koersbalvereniging sprak ik John voor het eerst.”

Sloeg de vonk toen meteen over?

John: “Ík had meteen vlinders in mijn buik, maar ik moest haar nog voor me winnen.”
Rie: “Toen de high tea afgelopen was, nodigde ik John uit voor een kop thee bij mij thuis. Het klikte zo goed dat we niet uitgepraat raakten.”
John: “Toch twijfelde Rie nog. Omdat ze weduwe is en me nog maar net kende.”

Wat heb je gedaan om haar hart te veroveren John?
John: “Ik nam haar mee naar de Noordermarkt. We wandelden langs de kraampjes en pakten een terrasje. Het was een hele gezellige middag.”
Rie: “Dat was het zeker. John is hartelijk en lief en kan met iedereen goed opschieten. En oh, hij is zo zorgzaam. Die avond heeft hij voor me gekookt. Dat kan hij geweldig goed.”

Kregen jullie toen een relatie?

John: “Nou, ze hield de boot nog af. Toen ik hoorde dat ze op vakantie zou gaan en haar reisgenoot afhaakte, stelde ik voor om met haar mee te gaan.”
Rie: “Een paar weken later trokken we samen door Zwitserland. Het was onwijs leuk en we hebben veel gelachen. Toen ik thuis kwam zei mijn zus dat ik straalde. Ze zag de oude Rie weer.”

En sindsdien doen jullie alles samen?
John: “Een heleboel in ieder geval. We gaan graag samen op pad. Zo toeren we lekker door de omgeving. Rie op de fiets, ik in mijn scootmobiel. We rijden dan zo dertig kilometer per dag. Door de bossen, kleine dorpjes en langs de boerderijen, ik vind het geweldig! Ook reizen we veel samen: Zwitserland, Schotland, Turkije, Spanje, Malta en we zijn in Engeland geweest, daar kom ik vandaan. Helaas stond mijn geboortehuis er niet meer.”

En dat allemaal dankzij een ontmoeting bij de Zonnebloem, dat is toch bijzonder?

In koor: “Ja zeker! Dit hadden we niet willen missen. De Zonnebloem is sowieso belangrijk voor ons. Het is een fijne plek in de buurt waar we mensen treffen die we graag zien en we haken aan bij leuke activiteiten, zoals een filmmiddag of een high tea. Om dat met een leuk cluppie te beleven, is echt prachtig.”